Waarschijnlijk heb je planten op tafel, op de grond, op een kastje en misschien ook wel op een krukje in huis staan. Maar hangen ze ook al aan het plafond? Dankzij een plantenhanger kun je op nóg meer plekken in huis een plant kwijt. In dit artikel zetten we de mooiste plantenhangers op een rij.

Lees ook: Must have in je interieur: de plantenhanger

De mooiste plantenhangers

Maak een eyecatcher van je plant door ‘m in een gouden plantenhanger voor een muur in een contrasterende kleur te hangen. Geen schilderijen meer nodig!

de mooiste plantenhangers op een rijtje
Foto: Het Groenlab

Ook gaaf: zet je plant in een plantenhanger waarbij je de wortels nog kunt zien! In onderstaande plantenhangers is de plant eerst in wat mos gerold, zodat hij water kan vasthouden.

De Macramé plantenhanger is misschien wel de meest bekende versie. Deze is gemaakt met een handwerktechniek, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Je kunt er zelf een leuke plantenpot in doen, met daarin een mooie plant. Daarmee kun je zelf ook bepalen of je voor een neutrale of opvallende look gaat.

de mooiste plantenhangers op een rijtje
Foto: Joli Blush

Ben je in een creatieve bui? Dan kun je zelf aan de slag om een plantenhanger te maken! Zet bijvoorbeeld een plant in een plantenpot in een rieten tas en hang die aan de muur. Of misschien kun je iets creatiefs maken met een kledingrek?

Lees ook: Anthurium interieurinspiratie: styling in 3 verschillende interieurs

Je ziet het, je kunt genoeg kanten op met een plantenhanger! Welke is jouw favoriet?