Nu het voorjaar weer begonnen is, laat het zonnetje zich ook steeds vaker zien. Heerlijk! We zijn er wel weer aan toe om zonder jas naar buiten te gaan, de zonnebrillen op te zetten en terrasjes te pakken. Daarom is het hoog tijd om het voorjaar in huis te halen met planten. Heel veel en verschillende planten. Een aantal tips!

Haal het voorjaar in huis met anthuriums

Trappenhuis

De treden van een trap zijn de perfecte plek om je mooiste planten tentoon te stellen. Zet ze wel een beetje aan de zijkant van de trap, zodat ze niet in de weg staan of per ongeluk omver gestoten worden. Houd je van een minimalistische aanpak? Kies dan voor planten en potten in dezelfde kleur als de trap. Zo wordt het een rustig geheel:

Slaapkamer

De slaapkamer is bedoeld om te slapen, en daarom is het belangrijk om er rustige kleuren te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor de geliefde Leganza: deze heeft bijna parelmoerkleurige bloemen met een kleurverloop van groen naar lichtroze.

Haal het voorjaar in huis met anthuriums
Foto: Seven Couches

Badkamer

Tover de badkamer om tot een urban jungle. Zet een aantal groene planten in clusters bij elkaar verspreid door de badkamer, of zet een grotere plant op een krukje naast het bad. Heb je een kleine badkamer? Dan hang je ze gewoon op aan een haak in het plafond. Naast een voorjaarsgevoel, zorgt dit ook voor een spa-at-home-gevoel!

Haal het voorjaar in huis met anthuriums

Wc

En vergeet het kleinste kamertje van het huis niet! Het is toch een leuke verrassing als daar ook een plantje staat? Zet er bijvoorbeeld een Zizou anthurium neer. Deze kleine plant heeft een prachtige dieppaarse kleur en lintvormige bloemen.

Meer lente-inspiratie nodig? Lees ook: Lente-update voor jouw interieur