Nu het voorjaar weer begonnen is, laat het zonnetje zich ook steeds vaker zien. Heerlijk! We zijn er wel weer aan toe om zonder jas naar buiten te gaan, de zonnebrillen op te zetten en terrasjes te pakken. Maar omdat het buiten toch nog niet altijd even warm is, is het hoog tijd om het voorjaar in huis te halen. En dat doen we met planten! Heel veel en heel veel verschillende planten. Een aantal tips!

Woonkamer

De woonkamer is de plek om uit te pakken. Gebruik hier bijvoorbeeld de Pantone trendkleur van 2018: Ultra Violet. Combineer dit met currygeel, voor een gewaagd en trendy contrast.

Anthura

Slaapkamer

De slaapkamer is bedoeld om te slapen, en daarom is het belangrijk om er rustige kleuren te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor de geliefde Leganza: deze heeft bijna parelmoerkleurige bloemen met een kleurverloop van groen naar lichtroze.

Foto: Seven Couches

Badkamer

Tover de badkamer om tot een urban jungle. Zet een aantal groene planten in clusters bij elkaar verspreid door de badkamer, of zet een grotere plant op een krukje naast het bad. Heb je een kleine badkamer? Dan hang je ze gewoon op aan een haak in het plafond. Naast een voorjaarsgevoel, zorgt dit ook voor een spa-at-home-gevoel!

Wc

En vergeet het kleinste kamertje van het huis niet! Het is toch een leuke verrassing als daar ook een plantje staat? Zet er bijvoorbeeld een Zizou anthurium neer. Deze kleine plant heeft een prachtige dieppaarse kleur en lintvormige bloemen.

Dit zijn de 10 nieuwste anthurium potplanten en snijbloemen
Anthura

Meer lente-inspiratie nodig? Lees ook: Lente-update voor jouw interieur