De lente is begonnen. De eerste zonnestralen prikken door de wolken en de lentekriebels spelen weer op. Na de grote schoonmaak is het voorjaar ook een mooi moment om je interieur een opfrisbeurt te geven. En daarbij kunnen verse bloemen en planten natuurlijk niet ontbreken. Wij geven een paar tips hoe je makkelijk jouw interieur kunt verlevendigen met een paar groene items.

Laat ze shinen

Met bloemen in prachtige groentinten kun je jouw interieur een echte lente-update geven. Zachte geel/groen tinten met bijpassende vaas geven een rustig beeld. Maar je kunt ook gaan voor een knallende eyecatcher door felgroene bloemen te combineren met een spierwitte vaas. Maak het af met accessoires in een contrasterende kleur en jouw interieur is helemaal lenteproof.

 

Lente-update voor jouw interieur
Foto: Anthura

Als een frisse wind

Een nieuwe kleur op de muur kan wonderen doen voor je interieur. Bij het voorjaar denken we vaak aan zachte, zonnige tinten. Maar het kan juist ook heel mooi zijn om te gaan voor een frisse blauwe kleur. Zeker als je in de decoratie en planten kleur laat terugkomen geeft dat een zonnig effect.

Lente-update voor jouw interieur
Foto: Anthura

Op de grond

Heb jij niet veel kastjes of tafels over om planten op te zetten. Dan kun je natuurlijk ook een extra grote pot nemen voor op de grond. Vul hem met 3 – 5 planten en voilà, in een handomdraai is jouw interieur klaar voor de lente!

Lente-update voor jouw interieur
Foto: Dümmen Orange

Team wit

Ben jij toch meer een liefhebber van witte bloemen en planten? Geen probleem! Witte potanthuriums passen in elke pot, schaal of vaas. Doordat de anthurium veel groene bladeren heeft, valt de plant niet weg in een witte omgeving. Integendeel, anthurium trekt op rustige en natuurlijke wijze de aandacht.

Lente-update voor jouw interieur

Wil jij nog meer lente-inspiratie opdoen? Lees dan hier hoe je makkelijk je eigen voorjaarsboeket kunt maken!