Happy new year, happy new home! Waar we aan het einde van het jaar vaak terugblikken, kijken we aan het begin van een nieuw jaar juist vooruit. En wat is er leuker dan dat te doen met de trends voor komend jaar? In dit artikel lichten we de interieurtrends van 2020 toe, zodat je helemaal geïnspireerd aan de slag kunt. Veel plezier!

De interieurtrends van 2020

Warm

Vorig jaar werd Spiced Honey uitgeroepen tot de kleur van het jaar, en daar houden we nog wat langer aan vast. Want ook in 2020 stelen warme kleuren de show! Denk aan okergeel, terracotta en oranje. Verras jezelf eens met onverwachte kleurcombinaties. Bijvoorbeeld door pastelkleurige bloemen in een felgele of blauwe pot neer te zetten. Of combineer zachte kleuren zoals paars en roze met geel, zoals hier afgebeeld:

Foto: Enter my Attic

Vind je het lastig in te schatten welke kleuren bij elkaar passen? Maak eens een moodboard op Pinterest!

Groen

Een andere kleur die we heel veel tegenkomen is groen. Zo kondigde verfmerk Flexa Tranquil Dawn aan als de kleur van het jaar 2020. Dit is een lichte groengrijze tint, met een blauwe ondertoon. De trendkleur is met zowel warme als koude kleuren te combineren. Het is van zichzelf namelijk een rustige kleur, waardoor je er gemakkelijk een ontspannen sfeer mee kunt creëren. Maar in combinatie met opvallende kleuren leeft het helemaal op! Je kunt er dus echt alle kanten mee op.

Lees ook: Zo gebruik je de Flexa trendkleur van 2020 Tranquil Dawn in je interieur

We zien groen terug op de muur, in meubels, op gordijnen, maar zeker ook als planten. Want ook de plantenhype is zéker nog niet voorbij. En dat zal ook nooit het geval zal zijn, als het aan ons ligt.

Denk er ook eens aan om verschillende groentinten met elkaar te combineren! Zet bijvoorbeeld een aantal anthurium planten in verschillende decoratieve potten, en groepeer ze op een mooie kast voor een groene muur. Doordat de anthurium groene bladeren heeft, maar wel gekleurde bloemen, zorgt dit voor een knallend effect. Daarnaast kun je er lang van genieten, aangezien de anthurium de langst bloeiende kamerplant is.

Foto: Judith Beahner, Het Groenlab
Foto: Judith Beahner, Het Groenlab

Niet genoeg plek om zoveel planten neer te zetten? Werk dan de hoogte in. We versieren kale muren met foto’s, spiegels en planken, maar waarom zou je dat niet met planten doen? Zet voor de verandering eens een plant of bos bloemen op een plank. Of gebruik een Macramé plantenhanger of mandje om een plant op te hangen:

De interieurtrends van 2020

Natuurlijk

Naast planten in huis en een groene kleur op de muur, heeft groen ook een andere betekenis. Duurzaamheid is in 2020 namelijk ook een belangrijk thema. Dat zie je terug in dingen als milieuvriendelijke verf, energiezuinige lampen, en gerecyclede producten. Wat denk je bijvoorbeeld van een oude krat als salontafel, of onderzetters gemaakt van kurk?

Maar het vertaalt zich ook naar een interieur met veel neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld in de basis voor kleuren als bruin, grijs en wit, en combineer dat met materialen als hout, riet, katoen en wol:

Anthurium snijbloemen in het interieur van blogger Judith Home
Foto: Judith Home

Bij een wat strakker interieur, kun je bijvoorbeeld voor materialen als marmer en glas kiezen:

Anthurium snijbloemen in 3 totaal verschillende interieurs
Foto: Dutchguy

Lees ook: Anthurium snijbloemen in 3 totaal verschillende interieurs

Bewaar dit artikel op Pinterest: