De anthurium is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder typische herfstkleuren. Denk aan bordeaux rood, paars, groen, okergeel en donkeroranje. Door deze in huis neer te zetten creëer je een instant herfstsfeer! Heb je wel zin in een leuke herfst DIY? Lees dan snel verder voor 3x herfstinspiratie met anthuriums!

Herfstinspiratie met anthuriums

Pompoen plantenpot

Herfst en pompoenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar in plaats van een pompoen te eten, kun je er ook een plantenpot van maken! In deze video zie je hoe je dat doet:

@anthuriuminfo

How cute is this DIY pumpkin plant pot? #pumpkindiy #anthurium #plant #plantpot #pumpkinplanter #diy #interior #autumnvibes #fallvibes

♬ nathan nakamura was here – nate

Een herfstboeket

Een herfstboeket is de ideale manier om herfstkleuren in huis te halen. Anthuriums zijn in alle herfstkleuren verkrijgbaar, dus je kunt je favorieten uitkiezen. Wat denk je van bordeauxrood, okergeel of bruin? Zorg ervoor dat je een mix van bloemen in verschillende soorten, maten en hoogtes hebt, voor een mooi effect.

Lees ook: Herfst in een vaas: inspiratie voor een mooi herfstboeket

Herfstinspiratie met anthuriums

Anthurium kokedama

Bij de herfst denken we aan boswandelingen, herfstbladeren en dennenappels. Iets wat daar goed bij past is een kokedama. Dit betekent letterlijk ‘mosbal’ in het Japans. Het is een speciale Bonsai-techniek, waarbij de wortels van een plant in een bolletje mos groeien. Dat klinkt misschien wat ingewikkeld, maar eigenlijk zit de kluit van de plant gewoon in mos ingepakt, in plaats van in een pot. En dat ziet er wel meteen een stuk specialer uit!

Lees ook: Zo maak je een anthurium kokedama

Foto: Leliedesign

Meer herfstinspiratie met anthuriums: