Een herfstboeket is de ideale manier om herfstkleuren in huis te halen. Anthuriums zijn in alle herfstkleuren verkrijgbaar, dus je kunt je favorieten uitkiezen. Wat denk je van bordeauxrood, okergeel of bruin? Om je op weg te helpen maakten we een herfstboeket van anthuriums, gecombineerd met een aantal andere bloemen. Herfst in een vaas! Lees snel verder voor onze tips.

Lees ook: Zo gaat een bos bloemen een stuk langer mee

Herfst in een vaas

In een herfstboeket kun je al je favoriete kleuren en bloemen laten terugkomen. Zorg ervoor dat je een mix van bloemen in verschillende soorten, maten en hoogtes hebt, voor een mooi effect. Voor dit herfstboeket gebruikten wij:

• Herfsttakken
• Craspedia
• Artisjok takken
• Anthurium bloemen

Herfst in een vaas: inspiratie voor een herfstboeket

Herfstboeket stappenplan

Begin met het uitzoeken van een mooie vaas die met de bloemen matcht en vul deze met water. Snijd 1-2 cm van de onderkant van de stelen af, eventueel wat meer om verschillende hoogtes te creëren. Verwijder ook meteen alle bladeren van de onderkant tot iets boven het wateroppervlak. Dan begint het bloemschikken! Wij beginnen met de herfsttakken en craspedia, voor een mooie basis. Daarna komen de artisjok takken, zet deze kruislings in de vaas zodat het gewicht verdeeld is. Steek daar tenslotte de anthurium bloemen in. Bekijk het herfstboeket van een afstandje, pas aan waar nodig, en zoek de mooiste plek in huis uit!

Bekijk deze video om de stappen te zien:

@anthuriuminfo

How to create an autumn bouquet yourself 😍 #anthuriums #flowerarranging #tipsandtricks #autumnvibes #falldiy #bouquettutorial #flowers

♬ Fall Sounds – Lofee

 

Herfst in een vaas: inspiratie voor een herfstboeket