Maak kennis met Geeske. Haar huis staat in een Fries dorpje waar ze samen met haar man Michel en hond Lycke woont. Je kunt haar op Instagram vinden onder de naam ByGeeske en ze geeft regelmatig een inkijkje in haar huis dat in landelijke stijl is ingericht. Nu het december is vroegen we Geeske om haar tafel eens feestelijk te stylen met anthurium en cymbidium.

Feestelijk met anthurium en cymbidium

Feest op tafel

Geeske: “Ik vind het heerlijk om gastvrouw te zijn. Als we bijvoorbeeld een gezellig etentje met vrienden hebben, is het leuk om de tafel speciaal te dekken. Natuurlijk is alles afgestemd op elkaar; van tafelloper tot servies. De kleurstelling is roze en paars en dat geeft de tafel een chique uitstraling. Voor een extra feestelijk accent heb ik mooie anthuriums en cymbidiums gebruikt. Ik koos daarbij uiteraard voor roze en paarse soorten. Ik heb de bloemen bijvoorbeeld in servetringen gestoken en op de borden gelegd. Een paar kleine vaasjes met bloemen maken de tafelstyling af. Het is ook leuk om een aantal mini-vaasjes op een dienblad te zetten. Zo serveer je op stijlvolle wijze drankjes. Na afloop kun je het tableau op de koffietafel of een sidetable zetten. Voeg wat kaarsen of theelichtjes toe en je geniet nog lang na. Zowel anthurium als cymbidium blijven wekenlang goed!”

Lees ook: Decemberdecoraties met anthuriums

Tafelstyling in purple & pink

Foto: By Geeske

Sterke bloemen

Voor bezoekers van deze site is anthurium natuurlijk geen onbekende bloem. De cymbidium ken je wellicht nog niet. Het is een orchideesoort die minimaal tien bloemen aan de steel heeft, terwijl de anthurium natuurlijk één grote bloem heeft. Maar die is dan ook een stuk groter. Beide bloemen kun je perfect met elkaar combineren en door hun lange stelen kun je ook volop variëren. Snij ze kort af voor een tafelschikking. Laat je de steel lekker lang? Zet dan eens een paar takken in een hoge vaas. Voeg misschien wat siergrasjes toe en je hebt een volwaardig en luxueus boeket. Kies je voor een vaas met oren? Dan kun je ‘m wellicht met touw ophangen aan de wand en heb je muurbloemen die flink opvallen!

Tafelstyling met anthurium en cymbidium
Foto: By Geeske

Lees ook: Anthuriums voor extra glamour tijdens kerst

Op het Instagramaccount @ByGeeske kun je nog meer genieten van haar landelijk ingerichte interieur. Wil je meer weten over de cymbidium? Volg dan ook @Cymbidium.info, want @Anthuriuminfo volg je al. Toch?