Optimaal genieten van één bloem tijdens de feestelijke decembermaand? Denk dan eens aan anthuriums; als losse bloem verkrijgbaar en multi-inzetbaar. Zet ze solo in de vaas of combineer voor een volwaardig boeket twee of drie takken met siergrassen. Extra fijn: je kunt gemakkelijk drie weken genieten van deze bloemen. Als pronkstuk in een solovaas, als elegante tafeldecoratie of als eyecatcher op oudejaarsavond. Breng een bezoekje aan de bloemist en ga aan de slag. We geven styling tips met anthuriums voor extra glamour tijdens kerst!

Anthuriums voor extra glamour tijdens kerst

Aan tafel!

Met een paar anthuriums maak je met gemak de hele tafelaankleding af. Voor een extra feestelijk effect combineer je met kaarsen, kerstballetjes en dennenappels. Glitters tussen de vaasjes maken het helemaal af! Zo heb je maar een aantal anthuriumstelen nodig voor een wow-effect aan tafel!

Meer info, tips en inspiratie vind je op Instagram @anthuriuminfo.

 

Bling bling

Een feestelijke tafelsetting mag in december best wel een luxueuze uitstraling hebben. Zorg dat je afwisselt in hoogte. Gebruik dus zowel lage als wat hogere vaasjes, zo ontstaat een speels effect. Bij te lange stelen kort je de steel een stuk in. Zo kun je tijdens het dineren je tafelgenoten gewoon recht in de ogen kijken…

Luchtig

Heb je een mooie, grote vaas en wil je een imposant boeket? Door een paar stevige siergrassen met 3 á 4 anthuriums te combineren, creëer je met weinig materiaal een luchtige maar royale eyecatcher en komt elke bloem goed tot zijn recht!

Cadeau

Voeg voor extra glamour een anthurium toe aan een cadeau. Bevestig de bloem met een vrolijk lint. Schitterend in al zijn eenvoud. Snij voordat de bloem weer in een vaas wordt gezet een paar centimeter van de steel (schuin) af. Zo kan het water goed worden opgezogen en geniet je wekenlang van de anthurium.

 

Lees ook: Zo gebruik je bloemen om cadeaus mooi in te pakken