Het is bijna Pasen! Een mooi excuus om je huis in de voorjaarssfeer onder te dompelen. Dit kun je met traditionele paasdecoratie doen, maar er zijn ook voldoende andere opties. Wat ons betreft vormen bloemen de basis voor een mooie Paastafel. Je kunt ervoor kiezen een mooie bos op tafel te zetten, maar je kunt natuurlijk ook iets creatiever te werk gaan. In dit artikel onze tips voor een mooi gedekte paastafel vol bloemen!

Lees ook: 3x een Pasen DIY met bloemen en planten in de hoofdrol

Tips voor een mooi gedekte paastafel vol bloemen

Kies een kleurenthema

Allereerst is het handig om een kleurenthema te kiezen, zodat je een mooi geheel kunt creëeren. Hierbij denk je misschien meteen aan geel, roze en andere pasteltinten, maar het mag ook iets heel anders zijn. Je kunt ook één kleur kiezen, en die in verschillende tinten gebruiken. Of wat denk je van goud, om het extra feestelijk te maken?

3 tips voor een mooi gedekte paastafel vol bloemen
Foto: RAW

3 tips voor een mooi gedekte paastafel vol bloemen

Mooi servies

Als je een mooi kleurenthema hebt gekozen, kun je beginnen met het dekken van de paastafel. We beginnen dan natuurlijk met het servies. Ook hier kun je alle kanten op. Kies je voor wit servies als rustige basis, of juist een kleur zodat het lekker opvalt? Naast het mooie servies kun je de tafel natuurlijk nog meer decoreren. Wat denk je van een anthurium bloem met een naamkaartje eraan op elk bord? Denk verder aan mooi bestek, leuke eierdopjes en feestelijke servetten.

3 tips voor een mooi gedekte paastafel vol bloemen
Foto: Mooiwatplantendoen
3 tips voor een mooi gedekte paastafel vol bloemen
Foto: Mooiwatplantendoen

Bloemen

Maak je gedekte tafel af met allerlei bloemen. Ga voor bloemen die binnen je kleurenthema vallen, en zet ze op meerdere plekken in huis neer. Niet genoeg vazen? Gebruik hier lege potjes voor, die heb je na het koken vast wel over en het ziet er nog leuk uit ook!

Lees ook: Pasen – een boeketje voorjaar op tafel