Michèle is een trotse moeder van vier kinderen en woont samen met haar man Matthijs in een nieuwbouwwoning in Enkhuizen. Onlangs trakteerden wij haar op prachtige anthurium bloemen en wellicht heb jij ze al op haar Instagram pagina @industrieelchique, voorbij zien komen. Een goede reden voor ons om eens nader kennis te maken.

Industrieel Chique

Hoe omschrijf jij jouw woonstijl?

Mijn stijl, en gelukkig ook die van mijn man, is een combinatie van industriële items, warme houttinten, rustige kleuren en planten. Een combinatie van vooral doen en durven, niets is fout! Iedere ruimte is uniek maar samen zijn ze toch een geheel. Ik ga altijd voor het WOW-effect! Voor minder doe ik het niet. Een industriële sfeer met een chique twist. Eigenlijk dekt mijn Instagram naam de lading, industrieel chique.

Lees ook: DIY: Kerstballen arrangement met anthurium bloemen

industrieel chique
Foto: @industrieelchique

Heb jij veel aangepakt in jullie woning?

Toen we 6 jaar geleden de sleutel kregen moest er best veel gebeuren. Hoewel het een relatief nieuw huis is, was het slecht onderhouden. Een aantal klussen hebben we uitbesteed, maar we hebben ook behoorlijk veel zelf gedaan. Zo hebben we de badkamer gerenoveerd, inbouwkasten gemaakt en houten wanden geplaatst. Erg mooi vind ik nog steeds de bakstenen muur in de eetkamer. Die geeft een fijne, industriële look.

Verander je regelmatig het interieur?

Ja, het zal niemand verbazen dat ik graag het interieur verander. Het is niet zo dat het hele huis er aan moet geloven. Soms kun je met kleine veranderingen een grote impact hebben. Denk bijvoorbeeld aan een andere kleur op de muur of een nieuw kunstwerk. Ze geven het interieur al gauw een mini make-over.

Hoe vaak heb je bloemen in huis?

Behalve van planten hou ik ook van bloemen. Het liefst speciale en opvallende soorten zoals bijvoorbeeld de anthurium. Mijn favoriete kleuren zijn een mix van roze en wit. Je kunt elke anthurium bloem solo in een vaas zetten maar je kunt er ook, zoals ik heb gedaan, een luchtig boeket mee samenstellen.

Tips om extra lang te genieten van anthurium:

  • Gebruik altijd een schone vaas en ververs het water elke week.
  • Snij de stelen schuin af.
  • Zet de bloemen niet pal naast een open haard of verwarming of in de buurt van een fruitschaal.

Wil je meer weten over Michèle? Volg haar via Instagram @industrieelchique of lees haar blogs op industrieelchique.com.