We doen tegenwoordig veel meer met onze telefoons dan alleen bellen of sms’en. Foto’s maken en delen, een agenda bijhouden, notities maken, spelletjes spelen, en ga zo maar door. Maar heb je er ook al eens aan gedacht om ‘m voor planten te gebruiken? Er zijn verschillende apps die je helpen bij het identificeren van een naam, meer informatie geven of je helpen bij de verzorging ervan. We zetten de fijnste planten apps op een rij.

Lees ook: Met deze 4 tips geef jij je planten een lang en gelukkig leven

4 Planten apps

Plantnet

Plantnet is een soort Shazam, maar dan voor planten. Nadat je een foto hebt gemaakt, herkent deze app de plant en geeft je er meteen meer informatie over. Er staan al zo’n 6.000 soorten planten in de Plantnet, en dit aanbod blijft dagelijks groeien. En daar kun jij zelfs bij helpen, want je kunt zelf ook foto’s en informatie toevoegen. Sharing is caring!

Plantifier

Is het met Plantnet niet gelukt om de naam van een (buiten)plant te achterhalen? Dan kan het uploaden van een foto in Plantifier je nog helpen. In deze app wordt namelijk in plaats van beeldherkenning, andere plantenliefhebbers ingezet om planten te identificeren. Je krijgt alleen niet meteen antwoord, want je moet dus wel wachten op een reactie.

Lees ook: Dit zijn de 10 nieuwste anthurium potplanten en snijbloemen

Plantsome

Dankzij Plantsome zul je nooit meer vergeten je planten op tijd water te geven. De app heeft een enorme database aan planten, waarin je de planten die jij hebt kunt opslaan. Vervolgens vul je in hoe lang je plant is en hoe dicht deze bij het raam staat. Op basis van deze gegevens berekent Plantsome hoe vaak en hoeveel water de plant per dag nodig heeft, en herinnert jou daar op tijd aan. Ideaal!

Lees ook: Waar groeien planten het best?

MijnTuin

MijnTuin is een plantenencyclopedie en dus een must voor op de smartphone van iedere plantenliefhebber. De app biedt een chronologisch overzicht van populaire plantensoorten, en de planten die je hebt kun je opslaan. Bij elke plant staan één of meerdere foto’s en uitgebreide informatie zoals de groeihoogte, plantenfamilie en verzorgingsvoorschriften. Via het tabblad Taken kun je zien wanneer je wat qua verzorging van jouw plant(en) moet doen.

Dit zijn onze favoriete planten apps! Stiekem zien we Instagram ook een beetje als een planten app, aangezien de plant-community daar enorm groot is! Volg jij @AnthuriumInfo al?