Heb je een plant gekocht maar geen idee welke plant dat is? Of ben je benieuwd naar de verzorging of naam van een specifieke plant? Heb je dan al eens gedacht aan een planten app? Er zijn namelijk verschillende apps die je helpen bij het identificeren van een naam, meer informatie geven of je helpen bij de verzorging ervan. We zetten de fijnste planten apps op een rij. Dat scheelt een hoop tijd met zoeken op het internet of in het tuincentrum!

Lees ook: Met deze 4 tips geef jij je planten een lang en gelukkig leven

6 Planten apps

1. Plantnet

Plantnet is een soort Shazam, maar dan voor planten. Het werkt heel makkelijk: je maakt een foto van de plant, uploadt hem, vervolgens herkent de app de plant en geeft je er meteen meer informatie over. Je kunt hier zelf nog een kaartje bijhouden waar je de plant bent tegengekomen, zodat je hem altijd weer terug kunt vinden. Deze planten app herkent tot wel 20.000 soorten planten en dit aanbod blijft dagelijks groeien! En daar kun jij zelfs bij helpen, want je kunt zelf ook foto’s en informatie toevoegen. Sharing is caring!

2. Plantifier

Is het met Plantnet niet gelukt om de naam van een (buiten)plant te achterhalen? Dan kan het uploaden van een foto in Plantifier je nog helpen. In deze app wordt namelijk in plaats van beeldherkenning, andere plantenliefhebbers ingezet om planten te identificeren. Je krijgt alleen niet meteen antwoord, want je moet dus wel wachten op een reactie.

Lees ook: Dit zijn de nieuwste anthurium potplanten en snijbloemen

3. PlantSnap

Met PlantSnap identificeer je in een ogenblik allerlei soorten planten: bloemen, bomen, vetplanten, paddenstoelen, cactussen en nog veel meer! Daarnaast leert PlantSnap je hoe je je planten kunt kweken en verzorgen en je kunt nieuwe en exotische planten van over de hele wereld te ontdekken. Wat ook leuk is, is dat Plantsnap een kaart toont van planten in de buurt. Zo weet je wat er in jouw directe omgeving groeit en helpt de app je er op uit te trekken en te ontdekken.

4. Plantsome

Dankzij Plantsome zul je nooit meer vergeten je planten op tijd water te geven. De app heeft een enorme database aan planten, waarin je de planten die jij hebt kunt opslaan. Vervolgens vul je in hoe lang je plant is en hoe dicht deze bij het raam staat. Op basis van deze gegevens berekent Plantsome hoe vaak en hoeveel water de plant per dag nodig heeft, en herinnert jou daar op tijd aan. Ideaal!

Lees ook: Waar groeien planten het best?

5. MijnTuin

MijnTuin is een plantenencyclopedie en dus een must voor op de smartphone van iedere plantenliefhebber. De app biedt een chronologisch overzicht van populaire plantensoorten, en de planten die je hebt kun je opslaan. Bij elke plant staan één of meerdere foto’s en uitgebreide informatie zoals de groeihoogte, plantenfamilie en verzorgingsvoorschriften. Via het tabblad Taken kun je zien wanneer je wat qua verzorging van jouw plant(en) moet doen.

6. PictureThis

Deze app zoekt niet alleen je plant op, hij helpt ook nog eens met het verzorgen ervan. Je krijgt namelijk een melding als je plant water of voeding nodig heeft. Hij geeft het zelfs aan als je een plant gekocht hebt die gevoelig is voor een plantenziekte. Zo weet je precies wat je in huis haalt. Deel je graag jouw plantencollectie met andere mensen? Dat kan ook via deze app! Goed om te weten: deze app is 1 week gratis, daarna betaal je €19,99 per jaar.

Dit zijn onze favoriete planten apps! Stiekem zien we Instagram ook een beetje als een planten app, aangezien de plant-community daar enorm groot is! Volg jij @AnthuriumInfo al?