Leuk die Urban Jungle trend, maar als jij geen groene vingers hebt kan het nog best lastig zijn ze in leven te houden. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld, die jou garanderen van een huis vol levende planten! Zo geef jij je planten een lang en gelukkig leven:

Kies de juiste standplaats

Er zijn zoveel verschillende planten, en allemaal hebben ze hun favoriete plekje. De één bloeit op in de volle zon, de ander gaat daar juist van dood. Vraag bij het kopen van een nieuwe plant dus altijd even waar je die het beste kunt neerzetten. Over het algemeen geldt: hoe dikker en steviger de bladeren, hoe meer licht de plant nodig heeft. Daarnaast is direct zonlicht, dichtbij de verwarming en op de tocht staan nooit goed.

Geef voldoende water, niet te veel

De hoeveelheid water die een plant nodig heeft, verschilt ook per soort. Maar te veel water is eigenlijk altijd erger dan te weinig. Dus voel minimaal één keer per week even aan de grond van je plant: is deze nog vochtig? Dan hoeft er geen water bij, maar check ‘m een aantal dagen later nogmaals. Laat jij je planten altijd verdrinken? Leg dan eens absorberende korrels op de bodem van de pot, die absorberen het overtollige water.

Stof ze af

In de natuur worden planten door regen en wind als het ware schoongemaakt. Maar binnen gebeurt dat natuurlijk niet. Stof je planten daarom ook af en toe eens af, zodat ze weer kunnen ademen.

Love is all they need

Op het beste plekje, met voldoende water en ademruimte komen je planten al een heel eind. Maar geef je plant af en toe ook eens een inspectiebeurt. Haal dode blaadjes en uitgebloeide bloemen weg, zet de plant weer even recht en check of de wortels nog voldoende ruimte hebben. Een soort APK’tje voor je planten! 😉

Lees ook: Deze planten zorgen voor een schonere én frissere lucht in huis