Anthurium Info staat vol met tips over de juiste manier van het verzorgen van je anthurium planten. Maar het is ook belangrijk om te weten wat je juist niet moet doen. Want je kunt nog zo goed voor je plant zorgen, als je onderstaande dingen doet, lijdt je plant daar alsnog onder. Daarom in dit artikel op een rij: 4 dingen die je níet moet doen bij een anthurium potplant.

Dingen die je níet moet doen bij een anthurium

Te veel water geven

In de winter kun je een anthurium plant het beste één keer per week water geven. ’s Zomers mag dat wel twee keer per week zijn. Maar voel altijd eerst even aan het potgrond! Want als je een anthurium te veel water geeft, kunnen de wortels gaan rotten. Wortelrot ontstaat namelijk door stagnerend water. Geef je plant dus pas water als het potgrond vrij droog aanvoelt, en gebruik goed doorlatende potgrond.

Zo maak je een anthurium kokedama

In direct zonlicht zetten

Anthuriums staan graag zo licht mogelijk, maar houden niet van direct zonlicht. Als ze hier wel in staan, kunnen de bladeren van de plant verbranden. Maar let op, want als je de plant op een te donkere plek zet, zal ze minder bloemen geven. Het is een echte warmteliefhebber!

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthurium?

Weggooien als ze uitgebloeid is

Bij een juiste verzorging en regelmatige bemesting maakt een anthurium potplant het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Over het algemeen heeft ze een cyclus van drie maanden bloei, een aantal maanden geen bloei en dan weer drie maanden bloei. Gooi haar dus zeker niet weg nadat de bloemen zijn uitgebloeid!

Als er echt geen nieuwe bloemen komen, kun je haar in het voorjaar – als de zon weer wat vaker schijnt – helpen. Geef je plant zes weken tot twee maanden geen voeding, een ook bijna geen water. Na die periode begin je weer met voeding en meer water geven, en zul je zien dat de anthurium toch weer gaat bloeien.

4 originele manieren om een plant cadeau te doen

Niet verpotten

Als een anthurium plant te groot is geworden voor haar pot, dan is het tijd om haar te verpotten. Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat de lichtere dagen de knopvorming stimuleert. Gebruik hier een plantenbak voor waarbij de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige, zodat de plant lekker kan groeien.

Lees ook: Een anthurium plant verpotten? Zo doe je dat