Op zoek naar een origineel cadeau voor Moederdag? We hebben een heel leuk idee voor een cadeau dat, net als vroeger, zelf gemaakt is. Ook is het echt leuk om te krijgen. We hebben het over een anthurium kokedama! Benieuwd wat dit is en hoe je het zelf maakt? Lees dan snel verder.

Maak een anthurium kokedama voor Moederdag

‘Kokedama’ betekent letterlijk vertaald ‘mosbal’ in het Japans. Het is een speciale Bonsai-techniek, waarbij de wortels van een plant in een bolletje mos groeien. En dat kun je heel gemakkelijk zelf maken!

Benodigdheden

Om een anthurium kokedama voor Moederdag te maken, heb je het volgende nodig:

  • Een anthurium plant
  • Een stuk mos
  • Dun ijzerdraad
  • Schaar

Stappenplan

Leg het mos uitgevouwen op tafel neer. Wikkel het mos vervolgens om de plastic pot van de anthurium heen. Probeer er hierbij voor te zorgen dat de plastic pot helemaal bedekt is met mos, zodat je deze niet meer ziet. Zet het mos vast door er dun ijzerdraad omheen te wikkelen. Blijft alles goed zitten? Dan is je Moederdag cadeau klaar!

Bekijk ook deze video om te zien hoe je de anthurium kokedama maakt:

@anthuriuminfo

This Anthurium kokedama makes a great gift too! #anthuriumplant #kokedama #diykokedama #diygift #plantgift

♬ Au Revoir – Sweet After Tears

Anthurium kokedama verzorgen

Als je dit originele cadeau aan je moeder geeft, is het wel zo handig om daar een aantal verzorgingstips bij te doen. Zo verzorg je een anthurium kokedama:

  • Geef de anthurium kokedama één à twee keer per week water. Als de kokedama licht aanvoelt, heeft de plant water nodig. Zet ‘m het liefst even in een laagje water, zodat de wortels zich kunnen volzuigen. Laat de plant even afdruipen voordat je ‘m weer terugzet.
  • Zet de anthurium kokedama op een plekje waar ze daglicht vangt, maar geen direct zonlicht.
  • Bovendien gedijt de anthurium kokedama goed bij een gematigde kamertemperatuur. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

Meer anthurium verzorging tips nodig? Lees er alles over via deze link.