Iemand een bos bloemen geven is eigenlijk altijd een goed idee. Of het nou voor een verjaardag, speciale gebeurtenis of zomaar is. Maar hoe komt het eigenlijk dat bloemen voor een lach op iemands gezicht zorgen? Lees verder voor vier redenen waarom we blij worden van bloemen!

Waarom we blij worden van bloemen

Kleurenpracht

Kleur heeft een positief effect op je humeur. Hoe feller de kleur van het boeket, hoe vrolijker je wordt! Kies voor vrolijke kleuren voor meer energie in huis of voor zachte kleuren om een rustgevende omgeving te creëren. Blauwe bloemen zorgen juist weer voor een boost in je creativiteit – perfect voor in je thuiskantoor!

Lees ook: Het effect van kleur in een ruimte: 6 voorbeelden

De geur van bloemen

Geuren kunnen magische dingen met je doen! Een lekker ruikende bloem kan je naar het nu halen, maar het kan juist ook mooie herinneringen bij je oproepen. Denk aan lavendel, dat je doet denken aan een vakantie in Frankrijk. Of tijm, wat je naar Italië brengt. Elke bloem heeft zijn eigen geur!

blij van bloemen

Bloemen zeggen meer dan duizend woorden

Soms zijn er momenten in het leven waarbij woorden niks toevoegen. Een bos bloemen kan dan toch een glimlach op het gezicht van een ander toveren. Want bloemen zeggen meer dan duizend woorden. Een bloemetje als gebaar zegt eigenlijk alles!

Een momentje voor jezelf

Bloemen uitzoeken is al een feestje op zich, maar ze daarna thuis mooi schikken is minstens zo leuk. Een mooie vaas uitkiezen, de stengels afsnijden, de bloemen één voor één mooi in de vaas schikken en daarna nog een mooi plekje in huis zoeken. Een heerlijk geluksmomentje!

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer

Blij van bloemen

De felle kleuren en heerlijke geuren van bloemen prikkelen je zintuigen en maken je instant vrolijk. Zet daarom door het hele huis een paar losse bloemen neer. Bij binnenkomst, in de keuken, de woonkamer, in de badkamer, op je nachtkastje, etc. Overal waar je een tijdje bent of langs loopt! Je zult zien dat je er telkens weer blij van wordt.