Er zijn twee verschillende soorten anthurium. De lakanthurium en de flamingoplant. Lees hier alles over de verschillen tussen deze anthurium soorten. 

Flamingoplant

Het eerste soort wat gevonden werd, Anthurium Scherzerianum, is nog steeds de meest bekende Anthuriumsoort. Dit soort wordt ook wel flamingoplant genoemd. Je raadt het misschien al, deze plant is verkrijgbaar in felroze. Als bonus is deze ook nog in andere diverse felle kleuren beschikbaar, zoals oranje en paars.

De lakanthurium

Het tweede soort, Anthurium Andreanum, is ook wel bekend onder de Nederlandse naam lakanthurium. Dit soort heeft veel van dezelfde kwaliteiten als de flamingoplant. Het zal alleen geen verrassing zijn, dat in tegenstelling tot de flamingoplant, de lakanthurium een onmiskenbare, haast plastic en lakachtige glans heeft.

De lakanthurium is verder van de flamingoplant te onderscheiden door de bloeiwijze. Bij de flamingoplant bestaat de bloem uit een rond- of eivormig schutblad met een dunne, gekrulde bloeikolf, waar de lakanthurium een dikke, rechte bloeikolf heeft. Dit soort is ook nog eens uitermate geschikt om aan je liefde te geven, het schutblad heeft namelijk de duidelijke vorm van een hart.

Lees ook: Waar kun je een anthurium plant online bestellen?