De anthurium is een bloeiende kamerplant met bijzondere eigenschappen. Ze is namelijk makkelijk in de verzorging, bloeit zeer lang en heeft bovenal een luchtzuiverende werking. Anthurium zuivert de lucht van giftige stoffen en scheidt zelfs stoffen af die schimmels en virussen doden. Ze zorgt voor een gezondere leefomgeving, een toename in concentratie en een betere luchtvochtigheid.

Een gezonde leefomgeving

Anthuriumplanten in huis of op kantoor zetten CO2 om in zuurstof, zo zuiveren de planten op een natuurlijke manier en zorgen ze voor een goed binnenklimaat. Ze creëren een fijne werk- en leefomgeving, niet alleen dankzij de langdurige sierwaarde, maar ook doordat ze continu de lucht zuiveren en de luchtvochtigheid verbeteren. Kunstmatige klimaatbeheersing is hierdoor niet meer nodig, zo wordt ook bespaard op de energiekosten.

Hoeveel planten heb je nodig om de lucht te zuiveren?

Om voldoende positief effect te hebben op de leefomgeving is het belangrijk om meerdere planten in een ruimte te zetten. Het bladoppervlak van de anthurium bepaalt de luchtzuiverende capaciteit van de plant. Je hebt van een anthurium in een pot met een diameter van 14 centimeter één plant nodig per 4mom de lucht voldoende te zuiveren. Slechts één plant per bureau levert al een prettige werkomgeving op waarin mensen met plezier en vol concentratie kunnen werken.

Waar te koop

Anthuriums zijn op veel plaatsen verkrijgbaar, in het tuincentrum, bij de bloemist, in de supermarkt en andere verkooppunten. Kijk hier voor de anthurium webshop.

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthuriums?