De anthurium is erg makkelijk in haar verzorging. Ze heeft heel weinig nodig om lang mooi te blijven! Toch kan het gebeuren dat het blad verkleurt, een andere textuur heeft of er wat dof uitziet. Of ze krijgt nieuwe bloemen, maar die blijven groen. Wat kun je dan het beste doen? We geven je een aantal tips om je anthurium potplant in de beste conditie te houden.

Anthurium met groene bloemen

Hebben de bladeren een gele gloed? Dan krijgt de anthurium waarschijnlijk te veel zonlicht en kun je haar het beste een meter verder van het raam afzetten. Krijgt de anthurium nieuwe bloemen, maar blijven ze groen? Dan krijgt ze te weinig licht en kun je haar beter wat dichter bij het raam zetten. Uitgebloeide bloemen, oude en gele bladeren kun je gerust wegknippen, want de anthurium geeft gewoon weer nieuwe bloemen!

Anthurium met gekleurde bladeren

Bij bruine bladranden en bladpunten krijgt de anthurium plant te veel of te weinig water. Voordat je water geeft, kun je het beste even aan de potgrond voelen. Als de potgrond vrij droog aanvoelt, kan de plant een scheutje water gebruiken. Is de potgrond nog vochtig? Dan kan ze nog wel een week vooruit.

Meer weten over de verzorging van de anthurium? Lees onze tips via deze link.