Een plant is altijd een goed cadeau. Maar je kunt het nét even wat specialer maken, door ‘m op een bijzondere manier te geven. In een extra gave plantenpot bijvoorbeeld. Maar dat kan nog wel een stapje verder. In dit artikel delen we 4 originele manieren om een plant cadeau te doen. Die je kunt kopen óf zelf maken, wat jij wilt. Bovenal is de anthurium perfect cadeau, dus wees creatief!

4 originele manieren om een plant cadeau te doen

In glas

Als je een anthurium plant neerzet, stel je haar eigenlijk al tentoon. Je kiest het mooiste plekje uit, zodat ze mooi opvalt. Maar door haar in glas te zetten, ga je daar nog een stapje verder mee. Het is een geweldige afwisseling tussen planten in plantenpotten en maakt het geheel net wat specialer. Ook fijn: op deze manier heeft de plant geen inpakpapier nodig, het glas dient namelijk al als het plastic folie!

Op water

Wist je dat je een anthurium plant op water kunt zetten? Een plant neemt via z’n wortels voedingsstoffen en water op. Het is een prachtig netwerk aan slierten en stengels, wat eigenlijk best gezien mag worden. En dat is mogelijk, door de wortels schoon te spoelen en in een laagje water te zetten. Zo kan de plant weken blijven staan en hoef je haar pas weer water te geven als de wortels niet helemaal meer onder water staan. Dus dit is een ideaal cadeau voor mensen die vaak vergeten hun planten water te geven!

Je kunt een anthurium op water online bestellen, maar ook zelf maken! In dit artikel leggen we uit hoe je een anthurium kamerplant op water maakt.

Lees ook: Een anthurium kamerplant op water: zo doe je dat

Anthurium plant op water in het interieur van Dutchguy
Foto: Dutchguy

In een kokedama

Kokedama betekent ‘mosbal’ in het Japans. Het is een speciale Bonsai-techniek, waarbij de wortels van een plant in een bolletje mos groeien. Simpel gezegd is de kluit van de plant ingepakt in mos, in plaats van dat-ie in een pot zit. En daardoor ziet de plant er meteen een stuk specialer uit! En het leukste? Je kun dit ook heel gemakkelijk zelf maken. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt enorm mee.

Lees ook: Zo maak je een anthurium kokedama

4 originele manieren om een plant cadeau te doen

In een hangmandje

En die kokedama kun je onder een stolp zetten, of in een hangmandje zetten. Met beide opties wordt de plant dubbel zo speciaal, want naast de bloembladeren van de anthurium zie je het groen ook mooi. Geen zin om een kokedama te maken? In het mandje kun je natuurlijk ook een plantenpot met daarin een plant zetten.

Lees ook: 4 cadeaus waar je iedere plantenliefhebber blij mee maakt