Een plant zetten we in een plantenpot, bloemen zetten we in een vaas. Dat is de traditionele manier, maar dat betekent niet dat het zo móet! Het is namelijk veel leuker om eens outside the box te denken, en je bloemen op een hele andere manier in huis te zetten. Om je op weg te helpen, bedachten wij alvast een aantal originele alternatieven voor een vaas. Veel plezier!

Alternatieven voor een vaas

Verdeeld over meerdere vaasjes

Een boeket zet je waarschijnlijk altijd in een mooie vaas neer. Maar je kunt er veel meer uit halen! Verdeel bijvoorbeeld over meerdere vaasjes en zet die op een bijzettafeltje. Gebruik het liefst vaasjes in verschillende kleuren en hoogtes, voor extra opvallend effect.

4 originele alternatieven voor een vaas

Lees ook: Bloemschikken met anthurium snijbloemen

Eén vaas, meerdere gaten

Iets simpelere optie, maar bijna met eenzelfde effect, is een vaas met meerdere gaten. Daarvoor haal je het boeket alsnog uit elkaar, maar blijft het wel één geheel.

4 originele alternatieven voor een vaas

In een gieter

Je zult een gieter vast wel eens tijdelijk gebruikt hebben als vaas, als je andere vazen al in gebruik waren of om je bos bloemen even snel in water te zetten. Maar pak je bloemen eens uit, schik ze en zet ze dan in de gieter! Je zult er versteld van staan.

4 originele alternatieven voor een vaas

In een tas

Bloemen in een tas ophangen? Dat klinkt inderdaad een beetje gek, maar we hadden het over outside of the box denken, toch? En eerlijk is eerlijk, het is super origineel én ziet er te gek uit! Plaats een of een aantal kleine vaasjes met een laagje water in de tas, zodat de bloemen niet meteen doodgaan. Het is even puzzelen, maar als alles goed staat kun je de tas ophangen en blijft alles op z’n plek.

4 originele alternatieven voor een vaas

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord, vol boeketten met anthurium bloemen!