Bloemen maken een bruiloft helemaal af. Veel bruiden hebben een bruidsboeket in hun hand, maar daar blijft het niet bij. Want bloemen zorgen voor aankleding, sfeer en maken het hele plaatje fotogeniek. En dit jaar is het: hoe meer bloemen, hoe beter! In dit artikel zetten we de bloemen decoratie trends op een rij, die we dit jaar veel voorbij zien komen tijdens bruiloften.

Bloemen als middelpunt

De afgelopen jaren werd er vooral veel groen in bloemstukken gebruikt, maar dit jaar gaat alle aandacht naar bloemen. Bladgroen wordt zeker nog wel gebruikt, maar meer als aanvulling op de bloemen.

Bloemen als middelpunt van de bruiloft
Foto: RAW Estudio Floral

Living Coral tafel decoratie op een bruiloft
Foto: RAW Estudio Floral

Lees ook: De 4 stijltrends van 2021 voor de sierteeltsector

Tropical trend

De tropical trend is al een tijdje gaande, en ook dit jaar zet hij stevig door. Hierbij komen de twee voorgaande trends eigenlijk samen, want het draait hierbij om veel bloemen, groen en kleur! Gebruik als tafeldecoratie bijvoorbeeld tropische bladeren om de namen van je gasten op te schrijven, en zet kleine vaasje kleurrijke bloemen afgewisseld met ananasjes neer. Voeg daar nog wat grote planten aan toe en je waant je in de tropen!

Bloemenkrans

We schreven er laatst al over: de bloemenkrans is terug van weggeweest! Je ziet ‘m de laatste jaren al vaker op festivals en feestjes voorbij komen. Maar ook op bruiloften! Als bruid ben je natuurlijk sowieso al het stralende middelpunt van de dag, maar met een bloemenkrans val je helemaal op. Het geeft ook een heel mooi contrast met een witte jurk. Let wel, zorg er als je voor een bloemenkroon én bruidsboeket kiest voor dat ze bij elkaar passen.

Lees ook: DIY: een bloemenkrans maken

Bloemen als backdrop

Bloemen worden ook steeds vaker gebruikt als backdrop. Dit kan een wand, stellage of krans zijn, die vol met bloemen is gezet. Je kunt ‘m bijvoorbeeld gebruiken als achtergrond voor de photobooth, maar ook als achtergrond tijdens de ceremonie. Dat laatste zorgt er meteen voor dat de foto’s die tijdens het ja-woord gemaakt worden extra bijzonder zijn.

Foto: RAW Estudio Floral

Dit waren de bloemen decoratie trends voor je bruiloft van 2021! Meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord!