Omdat we nog niet zeker weten of we deze zomer weer op vakantie kunnen, moeten we toch op een andere manier voor dat reisgevoel zorgen. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk. We brengen de wereld gewoon naar je interieur! En daar hebben we een aantal hele leuke ideeën voor bedacht. Lees snel verder om je huis een mini vacay make-over te geven!

Reisgevoel in huis

Zet een anthurium plant neer

Met planten breng je de natuur in huis. Je haalt het reisgevoel dus al heel makkelijk naar je interieur door een aantal mooie planten neer te zetten. Voor het echte reisgevoel kies je voor kleurrijke en tropische planten. De anthurium is hier een goed voorbeeld van. Haar exotische uiterlijk verklapt het eigenlijk al: de anthurium vindt haar oorsprong in de regenwouden van Colombia. De anthurium is een echte warmteliefhebber, dus een warm huis doet haar eerder goed dan kwaad. Daarnaast werken planten over het algemeen verkoelend. Heerlijk toch, in de zomer?

Lees ook: De positieve effecten van planten

Kies voor natuurlijke materialen

En die tropische planten zet je natuurlijk in mooie potten neer. Gebruik daar het liefst natuurlijke materialen voor, zoals bamboe, riet en hout. Maak een plantenhoekje, waarbij je de planten op verschillende hoogtes zet door gebruik te maken van een houten krukje en/of plantenhanger. Tegenwoordig zie je ook veel zeegras manden of bamboe bakjes. Ideaal om spullen in op te bergen maar doet ook goed dienst als plantenpot!

Zo haal je het reisgevoel in huis met planten
Foto: Anthura

Zorg voor kleur

We noemden het al eerder, kleur zorgt voor een optimaal zomers gevoel. Dat doe je dus door een kleurrijke anthurium plant neer te zetten, maar er zijn natuurlijk ook andere manieren. Wat denk je van een mooi Marokkaans kleed, of mooie mand? Daar hoef je heus niet voor naar Marokko toe, je vindt ze bijvoorbeeld ook bij boutique winkels in Nederland.

Zo haal je het reisgevoel in huis met planten
Foto: Styled by Sabine

Lees ook: 3 bloementrends van de zomer 2020