Onlangs deelden we 6 Instagram-accounts vol inspiratie voor bloemenliefhebbers, stuk voor stuk prachtige accounts vol met originele bloemenfoto’s. Je zou er bijna jaloers van worden! Maar met een paar tips en tricks maak jij ook prachtige foto’s van bloemen. Of dat nou voor een Instagram-account is, om naar een vriendin te sturen, of om zelf langer van je bloemen te kunnen genieten. Met de volgende tips kun je in ieder geval aan de slag!

Close-up

Je bent misschien geneigd om altijd de hele bos op de foto te zetten, maar bloemen zijn ook perfect voor een close-up. Helemaal als je er een diepte-effect mee creëert. Tegenwoordig zit er op de meeste smartphones wel een functie om dit te doen, bijvoorbeeld de portret-functie op de iPhone. Zorg er wel voor dat de bloem eruitspringt, en niet de achtergrond.

Wissel af

Als je telkens vanaf hetzelfde punt foto’s maakt, wordt het een beetje saai. Dus wissel af door de bloemen eens van boven of juist onderaf te fotograferen. Probeer verschillende punten te pakken, en dan te bekijken welke je het mooist vindt. Wees niet bang om heel veel foto’s te maken, je pikt de mooiste eruit en de rest gooi je weg.

Zorg voor het beste licht

Lichtval is heel belangrijk voor de sfeer van je foto. Tijdens de zonsopkomst of -ondergang is het licht prachtig om foto’s te maken. Dit moment wordt niet voor niets het golden hour genoemd! Let ook op waar het licht vandaan komt. Tegenlicht geeft weer een hele andere sfeer dan wanneer het licht van de zijkant komt.

Experimenteer

Blijf afwisselen en nieuwe dingen uitproberen. Bloemen hoeven niet altijd in een vaas te staan om ze te fotograferen. Pak ze bijvoorbeeld eens in bruin cadeaupapier in, of leg ze verspreid over een oppervlakte neer. Denk ook aan verschillende attributen. Leg er bijvoorbeeld een vergrootglas bij, een mooi boek of een kop koffie. Alles mag, niets is te gek! Je kunt ook op Pinterest kijken om meer inspiratie op te doen.

 

4 tips om mooie & originele foto's van bloemen te maken

Volg je ons al op Instagram? We zijn benieuwd naar je creaties! Deel jouw foto’s van bloemen met #fanthurium