Ondanks dat het af en toe al zo voelt, begint de lente officieel pas over een paar weken. Maar dat houdt ons niet tegen om het voorjaar alvast in huis te halen! Een leuke manier om dat te doen is met een lente-arrangement. Want bloemen en planten staan symbool voor het voorjaar, als alles weer begint te groeien en bloeien! Daarom delen we in dit artikel een aantal tips waarmee jij zelf een mooi lente-arrangement met anthuriums kunt maken.

Lees ook: Een lente-update voor jouw interieur

Zo maak je een lente-arrangement met anthuriums

Als je aan de lente denkt, denk je aan kleur. En doordat de anthurium snijbloem in diverse kleuren komt en varieert in vorm, is ze ideaal om te verwerken in een lente-arrangement. Zo is ze hart-, tulp- en lintvormig verkrijgbaar. Daardoor past deze veelzijdige bloem in elk interieur! Bepaal voor jezelf welke twee à drie kleuren je voor je lente-arrangement wilt gebruiken, en vul dat aan met bladgroen en bloemen in neutrale kleuren. Zo springen de hoofdkleuren eruit, maar past alles wel goed bij elkaar waardoor het arrangement een rustig geheel is.

Een kleurrijk lente-arrangement met anthuriums maken

Zo maak je zelf een kleurrijk lente-arrangement met anthuriums

Een kleurrijk lente-arrangement met anthuriums maken

Denk bij het kiezen van kleuren ook eens aan de Pantone trendkleuren van 2021: Ultiem Grijs en Verlichtend Geel. Vooral die laatste past natuurlijk perfect bij de lente. Het zorgt voor een zonnetje in huis! Combineer geel bijvoorbeeld met groen voor een heerlijk lente-arrangement.

Lees ook: Style je interieur met de Pantone trendkleur van 2021

Style je interieur met de Pantone trendkleur van 2021
Foto: Anthura

Een kleurrijk lente-arrangement met anthuriums maken

Droogbloemen zijn een trend van afgelopen jaar, maar die houden we er dit jaar gewoon in. Het geeft namelijk een erg leuk effect als je droogbloemen in een lente-arrangement combineert met verse bloemen!

Een kleurrijk lente-arrangement met anthuriums maken

Stap voor stap een lente-arrangement maken

Nog wat meer inspiratie nodig? Bekijk ook deze video voor een kleurrijk lente-arrangement met anthuriums: