Deze Valentijn hing de liefde letterlijk in de lucht. Op 14 februari 2023 vloog de ‘Cupidrone’ van Bloemenbureau Holland boven een winkelcentrum in Nederland om winkelend publiek te verrassen met bloemen en gedichtjes. En wat is nou een betere manier om liefde te verspreiden dan met bloemen? De anthurium mocht hieraan bijdragen. Alleszeggend met haar hartvormige schutblad.

Hartvormige bloemen

Uit onderzoek blijkt dat Valentijnsdag geen geliefd begrip is in Nederland. Maar 39% van de Nederlanders geeft aan wat te organiseren voor Valentijnsdag. Ruim 69% vindt Valentijnsdag ‘commerciële onzin’. Echter wordt de dag van de liefde steeds populairder onder de generaties G en Z en onder Millennials. Om de Nederlanders eens op weg te helpen, werd de Cupidrone ingeschakeld. Een initiatief van Bloemenbureau Holland.

Lees ook: Anthuriums met Valentijnsdag

Cupidrone

Speciaal voor Valentijnsdag ontwikkelde Bloemenbureau Holland een knalrode drone met de naam ‘Cupidrone’. Cupidrone speurde de straten af, op zoek naar stelletjes en anderen die wat extra liefde verdienen. Een groot aantal kwekers hielp Cupidrone bij deze missie door te zorgen voor prachtige bloemen zoals rozen, chrysanten, anthuriums, gerbera’s, anjers, irissen en fresia’s. Aan elke bloem werd een gedichtje bevestigd. Een aantal bloemen hadden iets extra’s in petto, namelijk een volledig verzorgde romantische date.

De Valentijnsactie werd aangekondigd via social media kanalen van Bloemenbureau Holland en de betrokken kwekers met een video-teaser. Ook werd de boodschap over de actie verspreid door de landelijke en regionale nieuwsmedia, radio- en tv-programma’s en lifestyle media.

De boodschap van bloemen

Bloemen zijn het ideale geschenk en hebben een wonderlijk effect op mensen. Er is altijd een goed moment om ze te geven, maar op de ‘dag van de liefde’ mogen bloemen zeker niet ontbreken. De anthurium leent zich perfect voor deze dag. Met haar hartvormige schutblad is het een letterlijke boodschap van de liefde. Voor Valentijn zijn de rode en roze soorten ideaal. Maar anthuriums zijn er in veel meer kleuren, zoals wit, paars, bruin en zelfs groen. Behalve de verscheidenheid aan kleur, kent de bloem ook verschillen in formaat en vorm. Bovendien zijn anthuriums sterk bloemen waarvan je wekenlang geniet.

Lees ook: Anthuriums: langbloeiende planten en bloemen