De Pantone kleur van het jaar 2023 is bekend! De kleur die we volgend jaar veel gaan zien is Viva Magenta. Elk jaar onthult Pantone de kleur van het jaar op basis van trends in verschillende branches, waaronder interieur en mode. In 2023 is dat dus Viva Magenta: een genuanceerde rode toon, die een balans tussen warm en koel presenteert – zoals Pantone het zelf omschrijft. Benieuwd hoe je de Pantone kleur van het jaar 2023 in je interieur kunt stylen? Lees dan snel verder voor inspiratie!

Pantone kleur van het jaar 2023

Met Viva Magenta doelt Pantone niet op felroze of Barbiepink, het zit meer tegen fuchsia aan en is daardoor meer toegankelijk en gemakkelijker te stylen. Maar tegelijkertijd is het een hele krachtige, verzadigde kleur. Viva Magenta straalt dynamiek uit en is een transformerende rode tint die in staat is om een positievere toekomst te creëren.

Viva Magenta

Lees ook: Digital Lavender is een van de trendkleuren van 2023

Viva Magenta in je interieur

Hoewel het zeker kan, is Viva Magenta waarschijnlijk geen kleur waar je al je muren mee gaat verven. Maar het is een prachtige kleur om een kamer mee af te maken. De gemakkelijkste manier om een nieuwe kleur in je interieur te stylen, is door middel van bloemen. Zet een aantal anthurium bloemen in fuchsia en andere tinten roze en rood neer, en je hebt meten een eye catcher!

Viva Magenta
Foto: Dutchguy

Je zult ontdekken dat je Viva Magenta met veel kleuren kunt combineren, zoals bijvoorbeeld lichtblauw, lichtgrijs, kaki en taupe. Houd je liever één geheel? Creëer dan een ton-sur-ton effect door de kleur te stylen met dezelfde tinten. Denk aan licht paars, roze of bordeaux. Om echt uit te pakken kun je de kleur mixen met een felle kleur, zoals groen. Want hij combineert prachtig met contrasterende kleuren. Kortom, genoeg mogelijkheden!

Lees ook: Zo style je gekleurde anthuriums