Ben je dol op bloemen en haal je regelmatig een mooi boeket in huis? Ook met maar een paar bloemstelen, is het volop genieten. Thera van MyHomeOfZodiac ging aan de slag met anthurium en cymbidium takken. Twee exotische bloemen die je goed met elkaar kunt combineren. Het resultaat is prachtig in al z’n eenvoud!

Exotische bloemen

Thera: “Een decoratieschaal is ideaal voor interieurliefhebbers. Je kunt heel eenvoudig verschillende accessoires groeperen. Door de schaal vormen ze eenheid. Bovendien kun je er alle kanten mee op qua styling en seizoen. Ze zijn er in talloze vormen en maten. Dus of je nu van een landelijke of moderne woonstijl houdt, er is altijd wel eentje die in jouw interieur past.”

Lees ook: Alles over de bekervormige anthurium bloem

Exotische bloemen
Foto: My Home of Zodiac

Thera: “Ik heb gekozen voor een witte, keramieken schaal. Die heeft een rustige uitstraling en vormt de basis. Op de schaal zet ik twee glazen vazen. Door hun transparantie geven ze een bepaalde luchtigheid die ik prettig vindt. Twee witte vazen kan natuurlijk ook, maar dat vind ik wel massief ogen. In elke vaas zet ik een paar anthuriums en een cymbidiumtak. Ik heb ze op verschillende lengtes afgesneden voor een speels effect. Dat wordt versterkt door de verschillende kleuren van de bloemen: rood, roze en wit. Tot slot heb ik nog een kaars toegevoegd. De vazen en kandelaar hebben, net als de decoratieschaal, ronde vormen.”

Sterke stelen

De lengte van de bloemsteel heeft geen invloed op het vaasleven van zowel anthurium als cymbidium. Zolang er voldoende water in de vaas zit, kun je er zeker drie weken van genieten. Dat komt omdat het sterke bloemen zijn maar ook omdat de stelen het water niet troebel maken. Want er geldt: hoe schoner het water, hoe langer je kunt genieten. Wanneer je, net zoals Thera, kiest voor glazen vazen zie je direct of het water helder is. Wordt het na een paar weken toch troebel? Ververs het water en snij een centimeter van de stelen af.

Foto: My Home of Zodiac

Volg jij Thera al? Neem eens een kijkje op haar Instagramaccount @MyHomeOfZodiac, zeker de moeite waard. Of ga naar studiozodiac.nl. Meer info over cymbidium vind je hier.

Lees ook: Inspiratie: 5 styling ideeën met anthuriums