De kleur die we volgend jaar veel gaan zien volgens Trendforecaster WSGN en kleurbureau Coloro is Digital Lavender. Een subtiele lavendeltint, die voor kalmte en sereniteit zorgt. Benieuwd hoe je deze trendkleur in je interieur kunt stylen? Lees dan snel verder voor inspiratie!

Trendkleur van 2023

Hoewel Pantone Viva Magenta tot kleur van het jaar 2023 benoemd heeft, heeft het kleurinstituut paars wel al vaker in verschillende tinten tot kleur van het jaar verkozen. Zo was ‘Blue Iris’ de kleur van 2008, een dieppaarse en enigszins koelere tint. In 2014 werd ‘Radiant Orchid’ uitgeroepen tot kleur van het jaar: een warme roze-paarse kleur. In 2018 was dat ‘Ultra Violet’, een blauwpaarse tint, en in 2022 ‘Very Peri‘: een paarse tint die richting violet gaat. Hopelijk ben je dus nog niet klaar met paars!

De reden hiervoor is dat we wel wat stabiliteit en balans kunnen gebruiken. Daarnaast is Digital Lavender een genderneutrale kleur, die voor kalmte en sereniteit zorgt. Er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat de kleur bijdraagt aan het creatieve brein en het ontwikkelen van de verbeelding. In de digitale wereld komt de kleur al veel voor, en ze verwachten een overstap naar de echte wereld.

Lees ook: Viva Magenta is the Pantone Colour of the Year 2023

Lees ook: Interieurtrend Simple & Slow: een warm en rustgevend huis

Digital Lavender in je interieur

Digital Lavender kun je op diverse manieren in je interieur stylen. Bijvoorbeeld met wit en pasteltinten, om je interieur een frisse uitstraling te geven en wat ruimer te laten lijken. Mag het wel wat opvallender? Combineer de kleur van het jaar dan met warme aardetinten zoals okergeel en terracotta. Dankzij de blauwe pigmenten in Digital Lavender krijgt de kleur een koele uitstraling. Het contrast tussen warme en koele kleuren dat hierdoor ontstaat geeft je interieur wat meer pit. Wil je een statement maken? Kijk dan eens naar een combinatie van Digital Lavender met felle kleuren zoals geel, kobaltblauw of fuchsia.

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord.