Als je hun Instagramkanaal bekijkt dan zijn de oh’s en de ah’s niet van de lucht! Waarschijnlijk dat Fleur en Jessica daarom de klinkers uit de naam PRCHTG hebben weggelaten. Beide dames hebben liefde voor de kleur roze, design, fotografie en styling. Sinds 2021 hebben Fleur en Jessica een eigen webshop met accessoires zoals parkieten van kunsthars, kandelaren en vazen. Laten die laatste nu onze extra aandacht hebben… want met een paar stelen anthuriums erin worden ze prachtig in de overtreffende trap!

Prachtig met anthuriums

December was een heel drukke maand en gelukkig is het nu wat rustiger. Alhoewel… stilzitten is er voor Fleur en Jessica niet bij. Jessica: “Vorig jaar november openden we een pop-up store in hartje Amsterdam waarin we onze mooiste producten lieten zien. Het leuke is dat we direct de reacties van onze klanten konden noteren. Met name de Australische parkieten blijken mateloos populair, maar heel veel mensen zijn ook enthousiast over onze warme dekens en de dienbladen.” Omdat de dames van PRCHTG dol zijn op bloemen, stond de winkel er vol mee. Onder meer roze anthuriums en cymbidiums stonden te stralen in de bijzondere vazen, het was … prachtig.

Lees ook: O zo schoon: bloemen op een presenteerblaadje

Fleur: “We zijn inmiddels groot fan van anthuriums. We kunnen nog steeds niet geloven hoeveel verschillende kleuren en vormen er zijn van deze simpele, maar toch ook stoere bloem. Vooral de paarse en donkerroze varianten stelen onze harten. De anthurium is mooi in al zijn eenvoud. Wij zijn dol op de flesvazen van Foekje Fleur, zet daar wat losse anthuriums in en je bent klaar. Misschien vinden we ze solitair nog wel mooier dan in een boeket.”

Explosie van kleur

De dames van PRCHTG hebben een flinke portie lef als het gaat om bloemstyling. Fleur: “Wij durven en doen alles. Alle kleuren, maten, varianten bij elkaar. We zetten er zelf graag een stevige rozenbotteltak of grote andere bessentak bij, zodat je daar steun kunt vinden voor je andere bloemen. We maken ook wel eens gebruik van een ‘egel’ in de vaas. Dat is een ijzeren gewichtje met stekels om je bloemen aan vast te prikken. Een slimme truc om ze kaarsrecht in de vaas te zetten.”

Prachtig met anthuriums
Foto: PRCHTG

De vazen in de PRCHTG-webshop worden veelal handgemaakt bij Cor Unum in Den Bosch. Jessica: “Wij houden van de ideeën van de designers en we voelen en zien het vakmanschap erin terug. Mocht je ooit eens in de gelegenheid zijn, ga dan kijken hoe ze daar met keramiek de meest prachtige objecten maken!”

Neem eens een kijkje in de webwinkel van PRCHTG. Behalve vazen vind je er ook volop accessoires. Benieuwd hoe al dat moois eruitziet? Dan moet je zeker @PRCHTG op Instagram volgen!

Lees ook: De stijl van bloggersduo PRCHTG: bloemen, kleur en dan vooral roze