Wit, beige, zwart en taupe… In het interieur van Nathalie vind je met name deze kleuren terug. Kijk maar eens op Tamarliving, het Instagramkanaal van deze handige en creatieve dame uit Spijkenisse. Zelf noemt Nathalie haar woonstijl ‘Hotel Chique’; een mix van rustige basiskleuren met goud- en bronskleurige accenten om voor een warme sfeer te zorgen. Wie Tamarliving volgt, heeft kunnen zien dat luchtzuiverende anthuriums onlangs een bijzonder plekje kregen in het interieur. Zij deelt twee DIY ideeën met anthurium planten.

DIY met anthurium planten

DIY ideeën

Om de planten goed aan te laten sluiten bij het interieur koos Nathalie voor witte en lichtroze anthuriums. Nathalie: “Ik vind het leuk om oude spullen een nieuwe bestemming te geven. Zo gaf ik een paar oude potten een nieuwe look met een toffe goudspray. De anthuriums krijgen zo extra glamour en worden echte eye-catchers. Ook leuk tijdens de feestdagen!”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N Mensinga (@tamarliving)

 

Nathalie: “En omdat ik de smaak goed te pakken had, maakte ik gelijk een tableau voor de anthurium van een ronde plank en een omgekeerde schaal. Die heb ik eerst zwart gesprayd en vervolgens op elkaar gelijmd. Zo’n tableau is erg leuk wanneer je wilt werken met hoogte verschillen.”

Lees ook: Trend: geverfde anthurium bloemen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N Mensinga (@tamarliving)

De voordelen van een anthurium in huis

Anthuriums springen in de eerste plaats in het oog dankzij hun hartvormige bloemen. Nathalie: “In ons interieur komen vooral witte en lichtroze anthuriums tot hun recht, maar er zijn ook felgekleurde soorten. Bijvoorbeeld met lipstickrode of knalpaarse bloemen .” Anthuriums hebben een maandenlange bloeiperiode. Om extra lang te genieten, haal je de uitgebloeide bloemen (met steel) uit de plant en binnen een paar maanden verschijnen er weer nieuwe. Zo kan de plant wel drie bloeiperiodes per jaar hebben.

Foto: Tamarliving

Zelfs tijdens een bloeipauze, kun je genieten van de anthurium want wat je niet ziet (maar wel ervaart), zijn de luchtzuiverende eigenschappen van de plant. Daarmee levert de anthurium een positieve bijdrage aan een gezonde leefomgeving. Via het groene blad nemen ze schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze worden in de plant en het wortelgestel opgeslagen en afgebroken. Uit testen van Wageningen University & Research blijkt dat de anthurium meer dan 50% van de luchtverontreiniging binnen 24 uur uit de lucht filtert en bijna 100% in drie dagen. En in ruil geven de planten zuurstof af.

DIY met anthurium planten
Foto’s: Tamarliving

Wil je meer zien van Nathalies interieur? Kijk dan eens op www.tamarliving.nl of volg haar op Instagram via @Tamarliving. Meer over de luchtzuiverende werking van anthuriums vind je op www.breatheandbloom.info.