Voor de optimale groei van je anthurium plant is het verstandig om ze een keer per jaar te verpotten. Want elke plant begint klein en groeit op een gegeven moment z’n pot uit. En soms is een potplant direct na aanschaf al aan een ruimere pot toe. Maar hoe weet je nou wanneer het daar tijd voor is? In dit artikel geven we daar een aantal tips voor.

Zo weet je wanneer het tijd is om je plant te verpotten

Door je plant te verpotten met verse aarde raakt de potgrond niet uitgeput en blijft er genoeg voedsel voor de plant over. Doe dit altijd met een pot die in de diameter minimaal 20% breder is dan de huidige pot. Er zijn twee dingen waaraan je kunt zien dat het tijd is om je anthurium planten te verpotten:

Aan de wortels

Over het algemeen groeit een plant het beste als er rond de wortels nog minstens 5 cm ruimte over is. Dit geeft een plant namelijk lucht, waardoor hij makkelijker groeit.

Aan de aarde

Ook aan de aarde kun je zien dat het tijd is om een plant te verpotten. Als deze steeds vaker sneller droog is, betekent dit dat de wortels in verhouding tot de aarde te groot zijn. Hierdoor kan de plant minder water en voedingsstoffen opnemen. Tijd om te verpotten dus!

Lees meer tips voor het verpotten van een anthurium: Een anthurium plant verpotten? Zo doe je dat

Lechuza plantenpotten met een Anthurium erin
Anthura