Aan de bladeren van een anthurium plant kun je veel zien. Hebben ze een gele gloed? Dan krijgt je plant waarschijnlijk te veel zonlicht en kun je ‘m het beste een meter verder van het raam afzetten. Heeft je anthurium slap hangende bladeren? Dan heb je ‘m waarschijnlijk te weinig of te veel water gegeven. Lees onze tips in dit artikel!

Een anthurium met slap hangende bladeren

Als de bladeren van een anthurium slap hangen, heb je ‘m waarschijnlijk te weinig of te veel water gegeven. In de meeste gevallen gaat het om te weinig. Voel met je vinger aan de potgrond. Voelt die droog aan? Geef je plant dan meteen wat water. En doe dit in het vervolg iets vaker! In de meeste gevallen zullen de bladeren dan weer snel bijtrekken. Over het algemeen kun je een anthurium in de zomer het beste twee keer per week water geven, in de winter is een keer per week voldoende. Voelt de potgrond nat aan? Sla dan een of meerdere waterbeurten over, tot de grond weer wat droger is.

slap hangende bladeren
Foto: Sarah Dikker & Leliedesign

Een anthurium met afvallende bladeren

Zijn de bladeren van je plant slap en vallen ze af? Dan heeft je plant het waarschijnlijk te warm. Vaak gebeurt dit in de winter, als de verwarming elke dag aanstaat. Bij een temperatuur tussen de 18°C en de 22°C doet de anthurium het het best.

Loslatende bladeren kunnen ook een teken zijn dat de plant onvoldoende licht krijgt. Anthuriums staan het liefst zo licht mogelijk, maar houden minder van direct zonlicht. Verplaats je plant dus naar een plekje in indirect licht.

Lees ook: Wat te doen als de bladeren van je anthurium verkleuren?