Als je een nieuwe plant koopt, wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk mooi blijft. Niets zo zonde als een plant met verwelkte bloemen en bruine bladeren, enkele weken na aankoop. Ben je benieuwd hoe lang een Anthurium plant mee gaat? Lees dan snel verder.

Hoe lang gaat een Anthurium plant mee?

Bij de juiste verzorging maakt een anthurium het hele jaar door nieuwe bloemen, en gaat deze plant dus eindeloos mee. Denk aan zo’n 3 tot 5 jaar. Doorgaans zijn er echter cycli van drie maanden bloei, enkele maanden geen bloei en dan weer drie maanden bloei. Heeft jouw anthurium plant momenteel geen bloemen? Gooi deze dan niet weg, maar wacht rustig af.

Komen er geen nieuwe bloemen? Dan kun je de anthurium plant een handje helpen door ‘m op een lichte plek te zetten. Geef zes weken tot twee maanden geen voeding, en geef ook weinig water. Na die periode begin je weer met voeding en meer water geven. Dit zorgt er eigenlijk altijd voor dat de anthurium weer gaat bloeien.

Lees ook: Hoe laat je een anthurium plant opnieuw bloeien?

Zo gaat een anthurium extra lang mee

Een aantal tips om ervoor te zorgen dat een anthurium plant nog langer mee gaat:

  • Als je een anthurium plant af en toe een beetje snoeit, gaat ze nog langer mee. Door verwelkte bloemen en bruine bladeren weg te knippen, bespaar je de plant energie. En die energie kan ze vervolgens gebruiken voor het maken van nieuwe bloemen en bladeren!
  • Als de anthurium te groot is geworden voor de pot, dan kun je de plant verpotten. Gebruik hierbij een plantenpot die minimaal 20% groter dan de oude is, om er zeker van te zijn dat de plant hier nog in kan groeien.
Foto: Diyou