Een goede luchtvochtigheid in huis is belangrijk. Maar niet alleen voor jouw eigen gezondheid, ook voor die van je planten! Veel planten komen namelijk uit tropische oorden, waar het veel vochtiger is. En dat missen ze bij jou thuis. Dat kun je onder andere zien doordat je kamerplanten bruine randjes krijgen. Het is dus belangrijk om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, om verergering te voorkomen. In dit artikel lees je hoe je dat doet!

Verhoog de luchtvochtigheid in huis

Met een luchtbevochtiger

De makkelijkste manier om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, is door een luchtbevochtiger te kopen. Binnen zo’n apparaat worden waterdeeltjes omgezet in damp, waarna een fijne nevel door de kamer wordt verspreid. Ze zijn in allerlei verschillende vormen te koop, en sommigen zijn qua looks zelfs een aanvulling op je interieur!

Lees ook: Zo overleven je planten de vakantie: 3 tips

Met een plantenverstuiver

Om planten het gevoel te geven dat de luchtvochtigheid in huis hoger is, kun je de bladeren af en toe met een plantenverstuiver nat sproeien. Let erop dat de spray niet te heftig is, maar dat er eerder een soort mist uitkomt. Gebruik daarom liever een plantenverstuiver dan een plantenspuit. Hiermee kun je de planten trouwens ook meteen ontdoen van stof, want als de bladeren onder een laag stof zitten vangen ze nauwelijks licht. Twee vliegen in één klap, dus!

Luchtzuiverende anthurium
Luchtzuiverende anthurium

Door te ventileren

Zet je ramen en deuren open en laat je huis goed ventileren. Dit doe je op een hete zomerdag misschien niet overdag, maar als het ’s avonds is afgekoeld is kan het heel goed. Het zorgt voor een betere lucht in huis, waardoor jijzelf waarschijnlijk ook beter zult slapen.