De slaapkamer is een belangrijke plek in huis, want een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn. Het is het moment waarop ons lichaam herstelt en onze geest tot rust komt! Daarom is het belangrijk om van je slaapkamer een ontspannen plek te maken. Een oase van rust, waar je ontspant zodra je binnenstapt.

Een Ontspannen Slaapkamer

Een Opgeruimde Geest

Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest, en dat geldt voor de slaapkamer al helemaal. Want eerlijk is eerlijk: niemand slaapt écht lekker in een rommelige ruimte! Begin dus met het opruimen van je slaapkamer, en zorg er daarbij voor dat alles een plekje heeft. Probeer veel opbergruimte te creëren, zodat de oppervlaktes leeg blijven. Plaats bijvoorbeeld spullen onder je bed of werk juist de hoogte in met hoge kasten.

Lees ook: Een frisse slaapkamer dankzij anthurium planten

Zachte Texturen

Door gebruik te maken van zachte texturen en comfortabele materialen maak je de slaapkamer extra knus. Denk aan een zacht tapijt onder je bed, zachte sierkussens en een warme plaid op bed. Ook een comfortabele fauteuil kan bijdragen aan een ontspannen sfeer in de slaapkamer.

Een Ontspannen Slaapkamer
Foto: Elleinterieur

Energieboost dankzij Bloemen

Zet een mooie bos bloemen op je nachtkastje voor een goed begin van de dag. Uit een onderzoek van de University of North Florida blijkt namelijk dat bloemen de perfecte manier zijn om met een goed gevoel aan je dag te beginnen! Voor het onderzoek werden de huizen van de deelnemers voorzien van prachtige bossen bloemen, en dan voornamelijk in de ruimtes die ‘s ochtends veel gebruikt worden, zoals de slaapkamer, badkamer en keuken. Vervolgens werd aan de deelnemers gevraagd hoe zij zich ’s ochtends voelden. Wat blijkt: bloemen zorgen voor een positiever begin van de dag!

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat bloemen voor een energieboost kunnen zorgen. Je fleurt er dus niet alleen je huis, maar ook jezelf mee op!

Foto: Elleinterieur

Lees ook: 5 planten die voor een betere nachtrust zorgen