Een paar jaar geleden vroegen we blogger Dutchguy aan de slag wilde gaan met anthuriums. Hij woonde toen nog in Den Bosch, maar sinds een tijdje is Klaas Amsterdammer. Wij zijn benieuwd hoe anthuriums in zijn nieuwe interieur staan en we verrassen hem met verschillende planten en bloemen. Tegelijkertijd praten we even bij.

Anthuriums in het Amsterdamse grachtenpand van blogger Dutchguy

Hoe zou je je eigen woonstijl omschrijven?

Blogger Dutchguy: Mijn stijl is zeker de afgelopen jaren zeker iets veranderd. Dat is namelijk afhankelijk van de woning. Het nieuwe huis ligt in hartje Amsterdam is een soort loft met 2 woonlagen. Bij deze woning vind ik een strakker interieur passen. Het kleurgebruik is wel hetzelfde gebleven. Ik ben nu eenmaal liefhebber van een naturelle basis. Hoewel kleuren ontbreken, betekent dat niet dat het saai is. Door verschillen materialen en structuren te gebruiken maak je het interieur ook gezellig. Ik probeer dat dagelijks te laten zien op Instagram.

Wat is er volgens jou onmisbaar in je interieur?

Ik verander best wel vaak items in het interieur, bij mij is er geen garantie dat het er volgende week nog net zo uit ziet als vandaag. Ondanks dat ik veel wissel zijn er natuurlijk ook vaste items die voor mij extra betekenis hebben. Bijvoorbeeld de beeldjes die ik zelf heb meegenomen van mijn eerste reis naar Azië of de rotanstoel die van mijn oma is geweest. Juist die persoonlijke items mogen wat mij betreft nooit ontbreken, want daarmee creëer je sfeer, gezelligheid en karakter. Je maakt je interieur uniek en eigen.

Lees ook: Anthuriums in het huis van blogger Remade with Love

Anthuriums in het Amsterdamse grachtenpand van blogger Dutchguy
Foto: Dutchguy

Kun je een toelichting geven op de styling van de anthurium in huis?

Een van mijn huidige favorieten is de vazen set van HK-living. Ze hebben een prachtige vorm en afwerking. De anthuriums die erin staan zijn ook prachtig. Het is een bloem die zowel in een modern als meer landelijk interieur past. De grote hoeveelheid beschikbare kleuren is natuurlijk als interieurontwerper een fijne bijkomstigheid, want zo is er dus voor iedereen iets te vinden! Ik vind groene anthuriums maar ook witte en zachtroze mooi. Dat ze lang meegaan, is extra fijn. Je hebt er weken plezier van.

Hoe vaak haal je bloemen/planten in huis en hoe stijl je deze?

Vroeger had ik helemaal geen planten in huis en de laatste jaren zijn dat er steeds meer geworden. Ik denk dat ik het inmiddels wel door heb hoe je planten goed moet verzorgen en ze doen het allemaal best goed hier in de Amsterdamse woning. Het huis biedt dan ook voldoende daglicht. Qua styling vind ik het leuk om te mixen met grote en kleine planten. Door ze te groeperen, creëer je een opvallend groen accent in huis.

Wil je meer zien van het prachtige interieur van Klaas? Volg hem dan op Instagram via @Dutchguy84.