Dat de anthurium een prachtige plant en bloem is, staat vast. En dat je ‘m op veel verschillende manieren kunt stylen ook. Het leuke is dat wij vaak styling ideeën met anthuriums delen, maar dat we ook vaak mooie creaties van volgers ontvangen. Dit zorgt weer voor nieuwe inspiratie, dus besloten we een aantal van jullie styling ideeën te bundelen in een artikel. Komen ze!

Lees ook: Anthurium interieurinspiratie: styling in 3 verschillende interieurs

Anthurium styling ideeën

De bladeren vallen van de bomen af, de temperatuur gaat zakken en de dagen worden korter. De winter komt eraan. Is de zomer jouw favoriete seizoen? Onderstaande boeketten laten zien hoe je de zomer nog wat langer in huis kunt vasthouden. Kleurrijke en vrolijke creaties!

 

Hoe mooi een groot boeket ook kan zijn, soms is klein ook fijn. Een aantal bloemen in een mooie vaas kan erg elegant staan. Is de stengel van een anthurium bloem afgebroken? Gooi de bloem dan niet meteen weg, maar snijd de steel wat korter af en zet ‘m in een klein vaasje!

Anthurium en Cymbidium bloemen

Anthurium planten zijn een must-have voor in je interieur! En het fijne is dat je ze overal in huis een plekje kunt geven. De anthurium is van origine een tropische plant en houdt van warmte en vochtigheid. Niet alleen de woonkamer, maar ook de badkamer is dus een goede plek om de plant neer te zetten. Let wel op: de anthurium houdt van zonlicht, maar geen direct zonlicht. Mocht je hem in het raamkozijn zetten, zorg er dan voor dat er wat tussen de plant en het raam zit, bijvoorbeeld raambekleding.

Je kunt je planten neer zetten op tafel, op de grond, op een kastje of op een krukje. Maar heb je er wel eens aan gedacht om ze op te hangen? Met een plantenhanger kun je jouw plant overal in huis ophangen. Haal een plantenhanger in de winkel of wees creatief en knutsel er zelf een.

Lees ook: De mooiste plantenhangers om je planten tentoon te stellen

Wij zijn benieuwd naar jouw styling ideeën. Deel jouw mooiste anthurium creatie met de hashtag #fanthurium op Instagram!