Combineer Scandinavische materialen met het Japanse minimalisme en je krijgt Japandi. Deze woonstijl combineert het beste van beiden! Denk aan natuurlijke materialen, aardse kleuren, strakke lijnen en een liefde voor minimalisme. Doordat dit voor een rustige sfeer zorgt, is het de ideale stijl voor de badkamer. Dus wil jij een zen toevluchtsoord creëren? Lees dan snel verder voor onze tips voor een Japandi badkamer.

Zo creëer je een Japandi badkamer

De term Japandi bestaat uit een combinatie van de woorden ‘Japans’ en ‘Scandi’. Beide stijlen worden gekenmerkt door handgemaakte producten, natuurlijke materialen en een liefde voor eenvoudigheid en functionaliteit. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen zoals steen, gevlochten riet, hout en bamboe. Dit kun je bijvoorbeeld terug laten komen in een badkamermeubel van natuursteen of een handdoekenrek van bamboe.

Binnen een Japandi badkamer hebben warme en aardse kleuren de voorkeur. Denk aan beige, crème en bruin. Dit zorgt voor een rustige en warme sfeer. Blijf liever weg van patronen, die maken de badkamer te druk.

Lees ook: Zo geef je je badkamer een upgrade met bloemen

De badkamertrends van 2021: donkere kleuren, planten en hout

Doordat minimalisme een rol speelt binnen Japandi, kun je de meeste accessoires wel achterwege laten. Het is belangrijk dat alles in de badkamer een plekje heeft en niets zomaar rondslingert. Functionaliteit staat voorop. De decoratie bestaat voornamelijk uit planten, producten van glas en handgemaakt keramiek. Kies bijvoorbeeld één wat opvallender accessoire, en voeg daar een aantal kleinere en minder opvallende accessoires aan toe.

Lees ook: Zo creëer je een Urban Jungle in de badkamer