De Urban Jungle trend zagen we vorig jaar al veel, maar deze trend zet dit jaar gewoon door. Je ziet het vooral terug in woonkamers, omdat je daar over het algemeen het meest bent en er daardoor het meest van kunt genieten. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een Urban Jungle in de badkamer te creëeren? Het is net wat origineler dan in de woonkamer, en zorgt voor nog meer ontspanning tijdens je douche- of bad sessie. In dit artikel geven we je een aantal tips voor je eigen Urban Jungle in de badkamer.

Wat is een Urban Jungle?

Met de Urban Jungle-trend wordt het contrast tussen stedelijk en groen opgezocht. Je haalt de natuur als het ware naar binnen. Zeker als je geen tuin of balkon hebt, is dit ideaal. Maar ook als je dat wel hebt, natuurlijk! Want kamerplanten zorgen niet alleen voor gezelligheid, ze creëren ook rust, hebben een luchtzuiverende werking én zorgen voor meer zuurstof in huis. Je vangt dus meerdere vliegen in één klap. En in de badkamer werken al die planten om je heen helemaal ontspannend. Het is net alsof je op vakantie bent!

Lees ook: De mooiste Urban Jungle badkamers van Instagram

Planten in de badkamer?

Je zou misschien denken dat planten het niet goed doen in de badkamer, vanwege de vochtige en – meestal – donkere ruimte. Maar er zijn ook planten die daar juist van houden! De anthurium plant bijvoorbeeld is een echte warmteliefhebber. Deze planten hebben het liefste een hoge luchtvochtigheid, dus de badkamer is een plek waar zij zich ook prima thuis voelt.

View this post on Instagram

Since a bathroom is usually a dark and damp room, you wouldn't usually think of adding a plant to it. Yet certain plants – like the Anthurium – actually like these conditions. Having plants around while bathing makes you forget any worry you might have. In our newest blog (link in bio) you'll find the most gorgeous urban jungle bathrooms. Check it out and share your own urban jungle! Tag @anthuriuminfo and we might repost your picture. — #fanthurium #anthurium #anthuriumflower #inspiration #instaflowers #flowers #flowerlovers #flowersofinstagram #decorationinspiration #instagood #inspiratie #plants #instaplant #flamingoplant #plant #green #mooiwatplantendoen #mooiwatbloemendoen #funnyhowflowersdothat #thejoyofplants #plantsofinstagram #plantstrong #plantstagram #urbanjungle #interieurstyling #plantstyling

A post shared by Anthurium Info (@anthuriuminfo) on

Tips voor een urban jungle in de badkamer

Bij de Urban Jungle-trend kies je het liefst voor kamerplanten met veel groen. Dus weinig bloemen, maar vooral groene bladeren. Combineer grootbladige kamerplanten met kleinere planten, en houd een oneven aantal aan. Dat maakt het een wat rommeliger geheel, en zorgt voor de echte ‘Jungle feel’. Voor een speels effect kun je ook een staande kamerplant naast een kleinere plant op een houten krukje zetten, en er een klimplant naast hangen. Om de Urban Jungle helemaal af te maken, combineer je de planten met natuurlijke materialen zoals hout, riet en bamboo. Ook qua kleuren ga je ook voor natuurlijk, zoals groen, aardetinten, wit en grijs.

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan zeker dit Pinterest bord, vol met Urban Jungle badkamer foto’s!

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Zo creëer je een Urban Jungle in de badkamer