Moederdag: zondag 9 mei is het weer zover. De dag waarop we alle moeders in het zonnetje mogen zetten. Met een plant of bloemetje zit je altijd goed, dat weet je. Maar welke past nou echt bij je moeder? In dit artikel hopen we je daarmee te helpen. Zo kies je de meest geschikte anthurium voor je moeder!

De meest geschikte anthurium voor je moeder

Bij het kiezen van de meest geschikte anthurium voor je moeder, is het allereerst handig om te weten of ze liever bloemen of planten krijgt. Houdt ze van bloemschikken of is ze meer een plantenmoeder? Als ze van bloemen houdt, kun je naar de bloemist gaan om een aantal anthurium bloemen uit te kiezen. Voor anthurium planten kun je naar een plantenwinkel of tuincentrum. Zoek er dan meteen een mooie plantenpot bij uit, zodat ze ‘m meteen mooi neer kan zetten.

Anthuriums zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor een gezondere leefomgeving. De planten zuiveren de lucht van giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde en ammonia. Dat maakt het nog een beter cadeau!

Lees ook: De leukste moederdag cadeau ideeën op een rij

Een tweede punt om naar te kijken is de kleur van de plant of bloemen. Geen idee van welke kleuren ze houdt? Kijk dan naar haar interieur en kledingstijl, deze geven vaak al wel wat weg. Je kunt onder andere kiezen uit anthuriums in de kleur roze, oranje, paars, geel, zalm, bruin en zelfs zwart. Wil je het nog bonter maken, ga dan voor een variëteit met meerkleurige bloemen.

Hoe kies je de meest geschikte anthurium voor je moeder?

Hopelijk weet je nu precies welke anthurium(s) je voor je moeder kunt kopen. Veel plezier met geven!

Lees ook: 3 redenen dat vrouwen blij worden van bloemen