2019 is al een tijdje bezig, maar dat betekent gelukkig niet dat het laat voor goede voornemens is. Want daar kun je op elk moment mee beginnen. Zeker als er planten bij betrokken zijn. We zetten drie groene voornemens voor 2019 op een rij, die leuk én goed voor je zijn:

Meer groen in huis

Mensen die omringd worden door bloemen voelen zich minder gestresst en meer ontspannen. Dat blijkt uit The Emotional Impact of Flowers Study, het meest toonaangevende onderzoek naar de invloed van bloemen op mensen. Het hoofd van het onderzoek licht toe: “Niet alleen maken bloemen mensen vrolijker dan we al dachten, ze hebben ook een sterk positief effect op onze emoties.” Meer groen in huis halen is dus een gemakkelijke manier om jezelf op te vrolijken en te laten ontspannen.

Lees ook: 5 redenen om vaker bloemen voor jezelf te kopen

Meer groen op kantoor

En dat geldt ook voor op kantoor! Want kamerplanten zorgen niet alleen voor zuurstof en sfeer, maar sommigen – zoals de anthurium – kunnen de lucht ook zuiveren. Een groot voordeel van deze planten is dat ze kunnen helpen tegen klachten als hoofdpijn, droge ogen, luchtwegproblemen, duizeligheid en concentratieproblemen. Klachten die veelal op de werkvloer voorkomen. Daarom is het een goed idee om veel groen op kantoor neer te zetten! In dit artikel geven we je daar wat inspiratie voor.

Foto: Lechuza

Maak een routine van de verzorging

Vergeet jij stiekem regelmatig je planten water te geven? Je bent echt niet de enige, het gebeurt ons allemaal wel eens. Maar als je hier een routine van maakt, vergeet je het minder snel. En je maakt het nog leuker ook! Plan er een wekelijks moment voor in, bijvoorbeeld op zondagochtend. Zet een gezellig muziekje op, bekijk elke plant goed van dichtbij, haal dorre bladeren weg en geef water waar nodig. Bekijk ook meteen even of de planten niet te groot zijn geworden voor hun potjes. In dit artikel lees je hoe je een anthurium verpot. Je planten zullen hun dankbaarheid uiten door op te bloeien, en daar word jij weer gelukkiger van. Een win-winsituatie dus!

Heb jij nog groene voornemens? Deel ze gerust met ons op Facebook!