Afgelopen jaar presenteerde trendwatcher Aafje Nijman de drie stijltrends voor 2019, die in samenwerking met Bloemenbureau Holland, Tuinbranche Nederland en iBulb zijn ontwikkeld. De overkoepelende naam van deze trends is Cutting Strings, omdat de veranderingen razendsnel gaan en oude banden doorgeknipt zullen moeten worden.In een serie van drie artikelen zullen we de trends toelichten, en we beginnen vandaag met stijltrend Soft Landing.

Stijltrend Soft Landing

Bij Soft Landing draait het om een zachte landing. In de maatschappij, maar vooral in je eigen leefomgeving. Omdat er in de buitenwereld zoveel chaos is, mag het thuis vooral vriendelijk, zacht en mooi zijn. Een plek waar je je veilig en comfortabel voelt.

Foto 1: Mooiwatbloemendoen.nl
Foto 2: Draad & Spijker

Interieur

In het interieur leidt dit tot het gebruik van harmonieuze pasteltinten, ronde vormen en zachte materialen. De gebruikte materialen ogen vriendelijk, waarbij je aan gewatteerde materialen en langharig (schapen)bont kunt denken. De vormen zijn zacht, afgerond en hebben lieflijke bollingen. Het is net alsof het interieur één groot zacht kussen is, waar je je in kunt laten vallen.

Ook bloemen en planten spelen in deze vriendelijke en zachte omgeving een grote rol. Bladplanten met harig blad, fijn blad, of pluimbloemen komen veel voor. De gebruikte snijbloemen hebben zachte, volle bloemvormen of juist hele fijne bloemetjes die een wolkig effect geven.

De stijltrends van 2019
Mooiwatbloemendoen.nl

Kleurgebruik

Qua kleur wordt er bij Soft Landing vooral met pasteltinten gewerkt, maar niet in al te zoete kleuren. De pasteltinten worden afgewisseld met romige tinten, lichte lila’s en nude-kleuren. Wil je toch iets meer kleur toevoegen? Denk dan eens aan een vriendelijk tint van oranje.

Kleurenpalet Soft Landing

Tuin

Door het gebruik van de juiste planten en struiken met een extreem zachte uitstraling, blijft ook de tuin in het zachte thema. Mos, pluizige grassen, bloeiende struiken en zachtharige bladeren geven een gevoel van comfort en zachtheid. De tuin is dus echt een omgeving waar je gerust op blote voeten rond kunt lopen.

Ook tuinmeubelen hebben een zachte en volumineuze uitstraling. Denk aan grote en zachte kussens, opblaasproducten, tuinkleden, schapen- en geitenvachten en semi-transparante zonwering. Ook in de tuin worden zachte kleuren gebruikt zonder zoet te worden.

Mooiwatbloemendoen.nl

Meer inspiratie nodig? Bekijk dit Pinterest bord! Lees ook: De 3 stijltrends van 2019 voor de bloemen- en plantensector