De decembermaand is hét moment om uit te pakken. The bigger, the better! Maak het in huis extra gezellig en creëer decemberdecoraties met anthuriums en cymbidiums. Als pronkstuk in een vaas, als elegante decoratie op de kersttafel of voor extra glamour op oudejaarsavond. Je hebt maar een paar bloemen nodig voor een WOW effect. Extra fijn: van beide bloemen kun je gemakkelijk drie weken genieten.

Bloemrijke decemberdecoraties

Anthurium en cymbidium

Met hun exotische uitstraling zijn zowel anthuriums als cymbidiums echte blikvangers in decemberdecoraties. De snijbloemen stralen elegantie en feestelijkheid uit en door de verscheidenheid aan kleuren zijn er mooie combinaties te maken van bijvoorbeeld bruin, rood en goud tinten. Daarnaast zijn de bloemen zeer geschikt in allerlei toepassingen vanwege hun sterke steel. Maak een blikvanger op tafel, een bloemenwolk of wanddecoratie.

Lees ook: Anthuriums voor extra glamour tijdens kerst

Op tafel

Geef jouw feestelijke decembertafel een twist en kies eens voor een alternatieve kleurstelling. Een witte basis gecombineerd met okergele, roze en bruine bloemen. Snij wat bloemen af en zet ze in kleine vaasjes. Zo zorg je dat je tijdens het diner elke tafelgenoot blijft zien.

Decemberdecoraties met anthuriums

In de lucht

Er is niet altijd plek voor bloemdecoraties op een feestelijk gedekte tafel. Oplossing: maak een bloemenwolk! Dat lijkt ingewikkelder dan het is. Gebruik een stukje kippengaas, maak hier een koker van en steek er bloemen in. Anthuriums en cymbidiums zijn ideaal hiervoor, omdat ze een stevige steel hebben. Over watergeven hoef je je geen zorgen te maken, gebruik de speciale waterbuisjes die aan de stelen zitten. Een bloemen kroonluchter boven je tafel!

Decemberdecoraties met anthuriums

Aan de muur

Op heel eenvoudige manier maak je met anthurium en cymbidium een echte blikvanger aan de muur. Kies voor een vaas met oren zodat je ‘m met touw kunt ophangen. Vul met water, zet er een paar bloemstelen in … et voilà! Extra feestelijk maak je jouw muurdecoratie, door ledlampjes toe te voegen. Om de bloemen extra te laten shinen.

Decemberdecoraties met anthuriums

Lees ook: 4 ideeën om de anthurium in kerstdecoratie te verwerken