Een nieuw jaar betekent nieuwe trends! Benieuwd naar de woontrends van 2023? We kunnen alvast verklappen dat organische vormen, goede kwaliteit, duurzaamheid en kleur een belangrijke rol gaan spelen. Dus of je je interieur nou een make-over wilt geven of gewoon altijd bezig bent je interieur te finetunen, met deze interieur trends ben je vast even zoet!

De woontrends van 2023

Organic Modern

De trend Organic Modern zet nog even door. De basis van deze stijl zijn moderne meubels met rechte vormen, aangevuld met natuurlijke materialen en organische vormen. Organic meets modern! Denk bijvoorbeeld aan een bank in een organische vorm, gecombineerd met een houten bijzettafel. Dit zorgt voor een vriendelijke en lichte uitstraling.

Lees ook: Dit is interieurtrend Organic Modern

Foto: Elleinterieur

Duurzaam wonen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons leven, en ook in ons interieur. Dat uit zich in het hergebruiken van spullen. Denk aan het kopen tweedehands van spullen of zelf iets upcyclen zodat het er weer als nieuw uitziet. Een leuke extra hieraan is dat het unieke stukken zijn, en daardoor wordt je interieur persoonlijker. Belangrijk hierbij is wel dat het kwalitatief goede producten zijn. Net als dat bij kleding fast fashion uit is, is het dat ook op interieurgebied.

Foto: Enter my Attic

Groen wonen

Deze woontrend sluit eigenlijk goed aan bij de vorige. Want tijdens een periode van veel thuis zijn door de pandemie, zijn we de natuur meer gaan waarderen. En dat uit zich ook zeker in het interieur! Je kunt hierbij denken aan aardse kleuren zoals bruin, terracotta en groen. Natuurlijke materialen helpen hier ook bij, zoals hout, natuursteen en zachte stoffen. Maar planten natuurlijk ook. Een grote kamerplant zoals een anthurium geeft een exotisch effect in huis en vervult algauw de rol van een levend kunstwerk!

Lees ook: Zo style je grote planten in je interieur: 4 tips

5x originele alternatieven voor een plantenpot
Foto: Happy Monday Blog

Maximalisme

Waar de eerste drie woontrends voor 2023 vooral draaien om organische vormen, duurzaamheid en natuur, gaat het bij deze trend juist om kleur. Hoe meer, hoe beter! Vrolijke kleurcombinaties, geometrische patronen, eclectische prints en luxe materialen. Denk hierbij aan accessoires in felle kleuren, behang met een leuke print of een dressoir in een gewaagde kleur.

De woonkamer van Styled by Sabine
Foto: Styled by Sabine

Lees ook: 4 leuke manieren om meer planten in je interieur te verwerken