December is de maand om gezellig en uitgebreid te tafelen met vrienden en familie. Met de anthurium kun je daar eenvoudig extra sfeer aan toevoegen. Deze kleurrijke snijbloem en kamerplant is namelijk zeer geschikt voor tafeldecoraties: van stijlvol bourgondisch tot retro en van minimalistisch tot romantisch. In november en december bieden we een aantal decoratie ideeën met de anthurium.

Botanische kerstdecoratie met anthurium

Eén van de trends van dit jaar is de botanische kerst. Groen is niet alleen trendy qua kleur, maar ook in de vorm van planten en prints van planten. En dat kun je natuurlijk ook terug laten komen in je kerst interieur. Voor een rijke, bourgondische tafelsetting combineer je anthuriumbloemen en -planten. Kies daarbij bijvoorbeeld voor felrode anthuriums:

Of houd het juist wat rustiger met groen- en rozetinten planten en bloemen:

Zorg voor een botanische kerst met anthuriumplanten
Foto: Stijlvol Styling

Met minimale middelen creëer je al een sfeervolle tafel. Stop bijvoorbeeld een aantal anthuriumbloemen in een kegelvormige, glazen vaas:

Botanische kerst decoratie met anthurium
Foto: Stijlvol Styling

Denk ook een groene kerstkrans! En dan geen traditionele, maar een modernere variant die je zelf maakt. Hoe leuk is dat? Hier lees je hoe je dat doet.

Anthurium in kerstkrans
Foto: Seven Couches

Na december haal je de kerstdecoraties weer weg en kun je nog lang van de bloemen genieten. Lees hier meer over de verzorging van de anthurium.