Pasen valt vroeg dit jaar: op 4 en 5 april is het alweer zover! Een perfect moment voor quality time met familie en/of vrienden. Met z’n allen aan tafel, de meest smaakvolle hapjes en drankjes, en goede gesprekken: dat zijn de ingrediënten voor een heerlijk en lang weekend. En daar dragen bloemen graag aan bij! We zetten een aantal tips voor een sfeervolle Paasbrunch vol bloemen op een rij.

Lees ook: 3x een Pasen DIY met bloemen en planten in de hoofdrol

Pasteltinten

Bij Pasen horen natuurlijk pasteltinten. Zacht geel, roze en blauw: ze zijn onlosmakelijk met Pasen verbonden. Verdeel één groot boeket in deze tinten over verschillende lege flessen en potten. Zet ze allemaal naast elkaar op tafel, en je hebt een prachtige pastel bloemenzee!

Foto: Mooiwatbloemendoen.nl

Eyecatcher

Wordt het naast alle hapjes en drankjes wel erg vol op tafel? Zet dan één grote eyecatcher op tafel. Pak een mooie grote vaas, en zet daar een boeket bestaande uit verschillende soorten bloemen en kleuren in:

Urban pastel jungle

Als er nou echt geen ruimte op tafel meer is, kun je natuurlijk ook op een andere plek in de kamer voor een eyecatcher zorgen. Zet minstens drie anthurium potplanten bij elkaar op een tafeltje of in een hoekje. Hierdoor creëer je een eigen urban pastel jungle!

Foto: Anthura

Tafelschikking

Maak je gebruik van een tafelschikking? Misschien was je het nog niet van plan, maar het ziet er erg gezellig uit! Zeker als je er een anthurium snijbloem in verwerkt. Door de sterke, bladloze steel, is de bloem zeer geschikt om onder een servetring steken:

Foto: Enter My Attic

Meer inspiratie voor Pasen nodig? Bekijk dan deze Pinterest borden: Spring anthurium of Pretty Pastel Flowers!