Is jouw badkamer toe aan een update? Bekijk de badkamertrends van 2021 dan eens! Of je nou een grote renovatie wilt doen of meer behoefte hebt aan een aantal kleine veranderingen, het kan allemaal. In dit artikel lichten we de trends toe, en bieden we je inspiratie om ze in je badkamer te verwerken!

Lees ook: Style je interieur met Brave Ground: de Flexa trendkleur van 2021

Badkamertrends van 2021

Groene planten

De urban jungle badkamer kennen we al langer, en deze trend zet door in 2021. Planten maken elke ruimte nou eenmaal een stuk sfeervoller! Je kunt een grote plant neerzetten, maar een aantal kleine plantjes op de wastafel of de kast ernaast kunnen ook al een groot verschil maken. Een voordeel van anthurium planten is dat de hoge luchtvochtigheid in de badkamer een ideaal klimaat voor ze is. Let alleen wel op dat ze genoeg daglicht krijgen.

Donkere kleuren

Zwart zien we al wat langer in de badkamer, maar dan vooral als detail in het sanitair of als douchewand. Dit jaar gaat dat nog een stapje verder en mag de hele badkamer donker. Denk aan zwarte muren én plafonds, een donkere badkuip en/of wasbak. Dankzij donkere kleuren creëer je een geborgen sfeer in de badkamer, wat het een ideale plek maakt om te ontspannen. En daar is een badkamer voor bedoeld, toch? Als je een totaal donkere badkamer iets te veel van het goede vindt, dan kun je naar accessoires in de kleur matzwart kijken. Een moderne en krachtige kleur, die met weinig moeite een andere uitstraling aan de badkamer geeft. Denk aan een matzwarte kraan, douchekop zeepdispenser en prullenbakje.

Houten accenten

Hout maakt alles gezelliger, en zo ook de badkamer. Je kunt hierbij denken aan houtlook tegels in een visgraatpatroon en een eikenhouten badkamermeubel. Style ‘m verder af met houten accessoires zoals een krukje, badplank en handdoekhouder. Zet er een paar planten bij en je hebt een oase van rust gecreëerd!

Zo creëer je een Urban Jungle in de badkamer

De badkamertrends van 2021: donkere kleuren, planten en hout

Meer badkamer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord!