We zagen het al in de stijltrends van 2022: na de coronacrisis voelt het alsof we een tweede kans krijgen, waarin duurzaamheid, klimaatoplossingen en ontspullen centraal staan. En niemand heeft gezegd dat dat niet op een leuke manier kan! Zo kun je veel met de dingen die je al in huis hebt. Kijk bijvoorbeeld eens naar vazen die je nooit meer gebruikt: is de vorm wel mooi? Dan kun je ze misschien een make-over geven. Hetzelfde geldt voor lege potjes. Deze kun je na een likje verf heel goed als kleine vaasjes gebruiken! In dit artikel laten we je zien hoe makkelijk het is om lege potjes & oude vazen nieuw leven in te blazen.

DIY: lege potjes nieuw leven inblazen

Gooi lege potjes voortaan niet meteen in de glasbak, maar bewaar ze nog even. Misschien kun je ze wel als mini vaasjes gebruiken!

Benodigdheden:

• Lege potjes in alle vormen en maten, schoongemaakt
• Verf
• Kwasten

Stappenplan:

Begin met het verven van de potjes. Bedenk voor jezelf wat je het leukst vindt: de potjes helemaal verven of alleen een deel? Je kunt natuurlijk ook een mix maken. Laat ze drogen en geef ze eventueel een tweede laag verf.

DIY: lege potjes & oude vazen nieuw leven inblazen

Bekijk ook deze video:

@anthuriuminfo

DIY: turn glass jars into little vases #diyproject #flowerhomedecor #anthuriumflower #homedecor #diyvase #bloemschikken

♬ Bubble – Official Sound Studio

DIY: oude vazen nieuw leven inblazen

De vazen die je in huis hebt kun je heel makkelijk upgraden door ze een likje verf te geven. Maar als je wat baksoda door de verf roert, zorgt het voor een structuur. Als je dan ook nog voor verf in natuurlijke tinten kiest, worden het net mediterraanse vazen! Echt, je herkent ze niet terug.

Benodigdheden:

• Oude vazen
• Verf
• Baksoda
• Kwasten

Stappenplan:

Giet wat verf in een bakje en doe daar wat baksoda bij. Roer dit goed door. Het kan wat gaan schuimen, maar dat is niet erg. Verf de potjes vervolgens en laat ze drogen. Waarschijnlijk hebben ze nog wel een tweede laag verf nodig. Schik de vazen, zet er anthurium bloemen in en je hebt een heel nieuw interieur!

DIY: lege potjes & oude vazen nieuw leven inblazen

Meer DIY’s? Lees dan ook:

Flessen upcyclen naar vazen: 4 tips
5x DIY met planten en bloemen

En check ons TikTok account Anthurium Info voor meer video’s!