Yes, de zomervakantie is begonnen! Meer tijd voor leuke dingen, zoals knutselen. Om je op weg te helpen, verzamelden we 5x DIY met planten en bloemen. Zo ben je lekker bezig én maak je iets moois voor in huis. Een win-win toch? Veel plezier!

5x DIY met planten en bloemen

1. Bloemenkrans maken

De zomer is begonnen en we kunnen voorzichtig weer naar feestjes en festivals. En daar is een bloemenkrans super leuk voor. Het geeft een ultiem zomers gevoel! Maar het is ook een gezellige knutselactiviteit tijdens een verjaardag, bachelorette party of babyshower. Wil jij ook een bloemenkrans maken? In dit artikel lees je hoe je dat doet!

DIY: een bloemenkrans maken

2. Een anthurium op water

Normaal gesproken zet je snijbloemen in een vaas, en een plant in een plantenpot. Maar een anthurium kamerplant kun je ook op water zetten! Dat ziet er mooi uit én het is ideaal voor mensen die vaak vergeten hun planten water te geven. In dit artikel lees je hoe je een anthurium op water maakt.

Anthurium plant op water in het interieur van Dutchguy
Foto: Dutchguy

3. Een anthurium kokedama maken

‘Kokedama’ betekent letterlijk ‘mosbal’ in het Japans. En dat kun je heel gemakkelijk zelf maken! Eigenlijk zit de kluit van de plant gewoon in mos ingepakt, in plaats van in een pot. Maar dat ziet er wel meteen een stuk specialer uit! In dit artikel laten we zien hoe je een anthurium kokedama maakt.

Zo maak je een anthurium kokedama

4. Een Boomhutje KIT

Met een Boomhutje KIT maak je een mini huisje voor in jouw anthurium. Het is een miniatuur huisje, als accessoire voor in je kamerplant. Het boomhutje is klein, 14cm bij 9cm bij 12cm, zodat het een lichtgewicht is en daardoor in elke plant kan worden bevestigd! Lees er meer over in dit artikel.

5. Een anthurium in een terrarium

Hoe leuk is het om een anthurium kamerplant voor de verandering eens in een terrarium te zetten, in plaats van een gewone plantenpot?

In de TikTok video hieronder zie je hoe je dat doet:

@anthuriuminfo

DIY: an Anthurium in a terrarium! #anthuriums #anthuriumplant #plant #houseplant #diy #plantdiy #planten #kamerplant #plantsoftiktok #houseplanttips

♬ Home Cooking – Cafe Music BGM channel