Maak kennis met de nieuwste interieurtrend: Plant Design. Hierbij staan planten op nummer één tijdens het inrichten van een woning, daarna komt de rest. Want planten zijn niet alleen mooi ter decoratie, een groen interieur is ook beter voor je gezondheid, humeur en concentratie! In dit artikel lees je daar alles over, samen met tips over hoe je Plant Design in jouw interieur kunt toepassen.

Wat is Plant Design?

Bij Plant Design spelen planten de hoofdrol tijdens het inrichten van een woning. Plant first! Het doel van Plant Design is het creëren van een mooie en gezonde leefomgeving, met planten als de basis. Het resultaat is een groen interieur. En dat is niet alleen mooi, maar is ook beter voor je gezondheid, humeur en concentratie.

Want wist je dat kamerplanten niet alleen voor zuurstof en sfeer zorgen, maar dat sommigen – zoals de anthurium plant – de lucht ook kunnen zuiveren? Een groot voordeel van planten die de lucht zuiveren, is dat ze kunnen helpen tegen klachten als hoofdpijn, droge ogen, luchtwegproblemen, duizeligheid en concentratieproblemen.

Lees ook: Om deze redenen moet je meer planten op je bureau zetten

Foto: Mooiwatplantendoen.nl

Plant Design tips

Omdat er zoveel verschillende manieren zijn om jouw huis plant first in te richten, een paar tips!

Stel eerst voor jezelf vast wat jouw plantenstijl is. Houd je van een minimalistische stijl, of spreekt een urban jungle je juist aan? Als ‘less is more’ jouw motto is, kun je voor een grote en bijzondere plant kiezen en dit de eyecatcher van de ruimte te maken. Is jouw motto ’the more, the merrier’? Dan kun je een mooie plantenhoek creëren, door een aantal planten in verschillende kleuren en vormen bij elkaar zetten. Let er wel op dat deze planten dezelfde behoefte aan licht hebben.

Vergeet niet buiten het gangbare te denken en wees creatief! Durf dingen uit te proberen om te kijken hoe het staat. Het is de enige manier om jouw ideale Plant Design recept te ontdekken. Er is geen goed of fout. Zet bijvoorbeeld alle planten die je al hebt bij elkaar in het midden van de kamer, en verdeel ze opnieuw over de ruimte.

Lees ook: Zo creëer je een plantenhoek in huis